Pénzt vagy életet - Qiang Qian Nue Shen



  A pénz az emberek életében fontos, de ez a legfontosabb? Ha elveszted a pénzed, a házad, és mindened, akkor fontosnak tűnik, de mégis… olyan fontos a pénz?
  Történetünk kezdetén egy gazdag srác (Dahsau Zuhn) elveszíti összes vagyonát, majd az apja börtönbe kerül, rokonai nem akarják befogadni, anyja lelépett, háza nincs. Vagyis, gyakorlatilag semmije sincs, még az elit suliból is kirúgják. Bizarr kezdet nem?
  A folytatás még bizarrabb, amikor is egy lány (Jin Amei) ellopja az ebédjét, na meg a bérletét is. Ezután a lepukkadt iskolában találkoznak, ahol egymás mellé ültetik egymást, de ez még csak a kezdet, hiszen a lány cselesen hasznot húz Dahsau Zuhn-ból, először a segédje lesz és „házat” meg ételt ad neki.
  Ami szépnek látszik, nem is szép, hiszen a ház egy sátor, az étel szegényes, és rengeteg a munka, hiszen Jin Amei igazán fukar. Lassan rájövünk, miért is olyan fukar a lány, milyen céljai, és álmai vannak, és hogy ne legyünk felületesek, hiszen sok szereplő mögött teljes más ember van, és az iskoláról is kiderül: nem is olyan lepukkadt, mint hisszük.
Szereplők:
Jin Amei:
Fukar lány, mindenből csak a pénzszerzést látja. Elsőnek zordnak tűnhet, mégis acéljai miatt tesz mindent. A diákok engedelmeskednek neki, hiszen erős, és erőszakos is tud lenni.

Dahsau Zuhn:
Gazdag srácból lett földönfutó, akit kezdetben csak a kaja motivál. Egy baleset után a lány „férje” lesz, ezután a diákok őt is főnökként tekintik, amit csak kihasznál.

Yumei Guu:
Jin Amei-val rivalizál, és minden olyan dolgot meg akar csinálni, amit a lány is. Yumei és Amei közötti kapcsolat fontos lesz a történet végén.

  A manga összesen 2 kötet, vagyis 11 fejezet. A manga érdekessége, hogy nem is manga, hanem manhua, vagyis a készítője nem japán, hanem kínai. A manhua 2003-ban látta meg a napvilágot, LIN Malisa tollából, magyarra mind a 11 fejezet le van fordítva.
  Manhua nem gyakran kerül a kezembe, az biztos, ezért is különleges ez a történet. Maga a szereplők nem kiemelkedőek, sőt néhol idegesítőek, a történet is érdekes, de annyira nem kiemelkedő. Ettől függetlenül a mondanivaló miatt is érdemes elolvasni, illetve a környezet miatt is, hiszen nem minden nap olvasunk kínai történetekről. Egy szó, mint száz: egy próbát megér.  

Megjegyzések