Szerelmi láz - 37°C no Boyfriend


  A szerelmes shoujoknál szokás, hogy legalább egy évig epekednek a párok egymás iránt, és még egy fél évig nem merik elmondani a másiknak, mi nyomja a szívüket, utána pedig még jön úgy egy év, mire csókot is láthatunk. Persze vannak ennél gyorsabban haladó mangák is, mint a 37°C no Boyfriend.
  A történet valahol ott kezdődik, hogy egy átlagos lány, név szerint: Wakaba, siet a barátnőjéhez, hiszen azon a napon akarja bemutatni az újdonsült párját. Szép is lenne, de útközben a lift megáll, és a lány beszorul egy jóképű férfi mellé, aki rögtön meg is csókolja.
  Wakaba barátnője, Nao a találkozásnál már várja, és rögtön bemutatja a dupla randi másik férfitagját, Takaomi-senpait, aki nagyon hasonlít a liftben lévő férfira. A még nagyobb döbbenet az lesz, amikor kiderül: Nao barátja a liftben ragad fiú volt, nevén nevezve Chitose.
  Wakaba teljesen megzavarodik, de nem szeretne barátnője kapcsolatába belerontani. Chitose és Takaomi viszot mindent megtesznek, hogy ne legyen olyan könnyű dolga szegény lánynak. Mi lesz velük? Kinek ki lesz a párja? 
Szereplők:

Wakaba:
Átlagos lány, akinek még nem volt párja. Kedves, és mindent megtesz azért, hogy jó barátnő legyen.

Chitose:
Igazi macsó pasi, aki mindig „csajozik” Nao az első barátnője, ezért még nem mindig tudja, mit kell tennie.


Takaomi:
Okos, jóképű fiú, akinél jobb nem is kell. Nagyon udvarias, és elegáns, nagyon jó barátnak, de ez néha mégis kevés. Takaomi pontosan ellentéte Chitosenak.


Nao:
Néha önző, mégis alapból kedves lány, aki csak szeretne magának egy párt. Nyugalma így sincs, hiszen a férfiak csak gondot okoznak nem?


  A manga 2008-ban készült, 1 kötetes (3 fejezetes), ami kicsit rövid lett szerintem. Online megtalálható sok helyen. A rajzolása tipikus shoujos, bár néhány olvasónak minden bizonnyal zavaró lesz a tányérszemű szereplők.



  A története érdekes, bár nem a legeredetibb, mégis jól lehet rajta szórakozni. A rajzolása szintén érdekes, hiszen néhol túlzásokba esik (tányérszemek) viszont sok helyen nagyon részletes, ami nagyon szép. Ajánlom mindenkinek, aki egy klassz shoujo történetet szeretne olvasni. 

Megjegyzések