Teaszertartás órák szerelemmel fűszerezve - Sitting Straight Tea Time



  A teaszertartás japán egyik legszebb és legelegánsabb eseménye. Egy alkalom, ami az eleganciáról, szépségről szól, mégis mély, elgondolkodtató témák is eszünkbe jutnak. Ahhoz, hogy a teaszertartáshoz alkalmasak legyünk, Japánban tanfolyamok is vannak, és a manga főszereplője is ezen vesz részt.
  Egy nap Hatsune, egy átlagos kislány anyukája unszolására beiratkozik egy ilyen tanfolyamra. A hölgy, aki vezeti ezeket az órákat, fiának, Keinek adja át a lány tanítását, és ezzel a saját maga gyakorlását.
  Kei tanítása persze felettébb rendhagyó, hiszen sokszor szó szerint szenvednie kell Hatsune-nak, és amikor a lány nem akar órára menni, a fiú a nyakába kapja és azért is elviszi. Mi lesz ebből? Hatsune örökre megutálja majd Kei-t? Vagy talán megszeretik egymást? Miért ilyen fontos Kei-nek a teaszertartás?
Szereplők:
Hatsune:
Egy átlagos, bár néha esetlen lány, aki 3 hónap alatt kell, hogy megtanulja a teaszertartás fortélyait. A második fejezetben folytatni fogja a tanulmányait, de míg megszereti a teaszertartást, addig sok idő telikel. Sokszor ügyetlen, de egy idő után kitartó is lesz, ami miatt gyorsan fejlődni fog.

Taiya Kei:
Anyukája teaszertartás vezetője, ő pedig az újoncokat tanítja, elsőnek Hatsune-t. Az órákon elegáns, türelmes, és bájos, aki tradicionális ruhákban feszít, míg az órákon kívül igazi lázadó, aki felrúg minden szabályt, és ha teheti, csak olyan dolgokat csinál, ami nem helyes. A második fejezetben az múltjára is fény derül, és kiderül, miért is kezdte el gyakorolni a teaszertartást.

  A manga 2 fejezetből áll összesen, 2003-ban került kiadásra a Penguin Prince one-shot kötetben. A rajzolása szép, a tradicionális és a lázadó oldal is szépen van megrajzolva, a karakterek szinte életre kelnek. Igazán shoujohoz illő a rajzolása is.

  Mindenképpen ajánlom ezt a 2 fejezetes szépséget. Nem csak a tradíciókat hozza közelebb hozzánk, de egy szép történetet is kifejt, szerelemmel, féltékenységgel, csalódással, és amivel csak kell. Aki szeretne megismerkedni egy teaszertartással megfűszerezett shoujot olvasni, annak mindenképpen el kell ezt is olvasni.

Megjegyzések