Családi anime felnőtteknek - Binchou-tan


  Sokféle anime van, mégis ritkán látni nyugodt, kellemes, nyugtató animét. Imádnivaló anime is van, de fanservissel tele, most mégis bemutatom Bincho-tant, amiben nyoma sincs fanservisnek, se vérnek, se másnak.
  Binchou-tan a főszereplője az animének, ami a saját és barátai életéről szól. Binchou-tan kint él az erdőben, segít az állatoknak, és ők is segítik Binchou-tan-t, miközben a kislány munkát keres, dolgozik, és barátokra tesz szert.
  Az anime ennél se több, se kevesebb, és így elég unalmasan hangzik, mégis ez Binchou-tan előnye: sok mindenről szól, látni lehet a japán kultúrát, a barátság kialakulását, mégis ezt úgy, hogy mi észre se vesszük. A történet itt nem fontos, sőt, szinte nincs is, mégis Binchou-tan érdekes, és érdemes megnézni.

Szereplők:
Binchou-tan:
Egyedül él az erdőben, fiatal, aranyos, és szorgalmas. Mindent megtesz a munkában, amit tud, ezért igazán szerethető karakter lesz.


Kunugi-tan:
Gazdag lány, Binchou-tan ellentéte, akit mindig követ egy komornyik. Ettől függetlenül kedves, és nagyon megszereti Binchou-tant. Ő tanítja majd a lányt írni is. Komornyikja mindenben segít, és Kunugi-tannak elmagyarázza azt is, amit ő nem tudhat (például mi azaz édesburgonya)

Chiku-tan:

Binchou-tan közelében él, egy szeleburdi lány, aki mindig feltalál valamit. Ezek a találmányok általában már létezőek (gólyaláb) vagy nem működnek (szállítható ház) de Chiku-tan nem adja fel. Energikus, és sokszor segítőkész is.

Ren-tan:
Szótlan lány, aki a szellemekkel és spirituális lényekkel tud kommunikálni. Egy szentélyben lakik a családjával, ezért sok spirituális lénnyel találkozik. A szerencsejátékokban mindig nyerni szokott, de a nyereményt mindig megosztja a barátaival.


Aloe-tan:
A barátok közül kiugró, hiszen ő alig-alig találkozik Binchou-tannal. Nagyon szereti a vizet, és úszni is imád, de a medence falát mindig kilyukasztja a haja. Télen meleg vizű forrásokban szeret úszkálni, nyáron meg a hideg medencében.

  Binchou-tan grafikája érdekes, hiszen a szemek hatalmasak, olyan, mintha a gyerekek mindig chibi alakban lennének. Az anime nagyon színes, mindenkinek színes haja van (Binchou-tan kék hajú, Aloe-tan és Ren-tan zöld hajú)

  Az anime zenéje nagyon jó, gyerekes, fülbemászó, és szinte biztos, hogy az anime nézése után is ezt fogja a néző dúdolni. Az animéhez van egy „movie” (ami négy perces, vagyis rövidebb, mint egy epizód) amiben felcsendül Bichou-tan openingje egy különös rajzolással. Aki  szerette az animét annak kötelező, aki pedig nm tudja mit tegyen, annak is érdemes megnéznie.
  Az anime összesen 12 részes, de egy rész kb 12 perces, vagyis rövidebb, int a normál anime játékideje. Az anime 2006-ban készült, a „movie” 2005-ben jött ki, vagyis egyfajta promó videó lett. A manga 2003-2008 között jött ki, összesen 4 kötetet számlál. Az anime felirattal fent van AnimeAddicts-on, a mangából nem készült fordítás.

  Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy nyugodt animét megnézni, illetve aki szeretne egy picit a japán hagyományokat megismerni.  A slice of life fogalmat is csak Binchou-tan miatt alkották meg, annyira a hétköznapokról szól. Imádnivaló, édes, mégis jó, amit nem csak gyerekeknek ajánlok, hanem felnőtteknek is. 

Megjegyzések