Fire Tripper – Tűzjáró

A történet a japán polgárháborúk idején és napjainkban játszódik. Shukumaru egy fiatal harcos, aki az égő házban rekedt Suzu-ért, kishúgáért siet egy csata idején. Ám a lány eltűnik, s mégis megvan. Suzuko egy átlagos középiskolás lány, aki hazafelé menet ráakad Shuhei-re egy szomszéd kisfiúra. Ám út közben gázrobbanás történik mellettük, minek következtében mindketten a múltba kerülnek, ahol óriási harcok dúlnak.
Milyen erővel bír Suzuko? Hová lett Shuhei? Milyen tervei vannak Shukumaru-nak? Mi lesz Suzuko-val? Haza jut vagy ott marad? S mi az, amit még a szülők se árultak el a lánynak?

Szereplők

Suzuko
Vérbeli gimnazista, aki halálra rémül a banditák és a hullák láttán. S akinek annyira nem tetszik a múlt, s minden vágya egy fürdő. A lány sokat töpreng, míg végül összeáll számára a kép.

Shukumaru
Egy fiatal, erős harcos, aki hatalmas egóval van megáldva – állítása szerint nélküle elvesznének társai, - ráadásul sokkal rendesebben bánik a nőkkel, amint a többiek. Noha eleinte ellenkezik, de végül segít a lánynak, hogy aztán saját vágyait is beteljesítse.

Suzu
Egy vidám és ártatlan kislány, akinek egy piciny csengő van birtokában.

Shuhei
Örökmozgó, felvágós kisfiú, aki a vakbélműtét után se képes otthon maradni.


1983-mas oneshot manga, amit Rumiko Takahashi írt. Eredeti címe: Honoo Torippu. Egész estés anime movie is készült belőle, mely mindössze 50 perc - ugyanezzel a címmel. A történet kalandokban gazdag, humoros, s ne feledjük a drámai elemeket se, melyekből szintén került bele egy cseppnyi. Ráadásul oly ügyesen kavarják a szálakat, hogy az olvasónak is el kell gondolkodnia a dolgokon: most akkor ki kinek a kicsodája? Olvasható az AnimeAddicts oldalán.

Megjegyzések