Ország-világ csatája - Hetalia


   Azt már régóta tudjuk, hogy amit nem dolgoznak fel az animék, az nincs, most pedig egy ilyen alkotás következik. Az szereplők a világ országai, és így éldegélnek, cseperednek, háborúznak, ahogy azt az országok szokták. Na? Tudjátok melyik animéről van szó?
  Ez bizony a Hetalia, egy anime az országokról. A történet valahol ott kezdődik, hogy Németország meg akarja találni Olaszországot, ami sikerül is, de Németország másra számított. Ezután lassan, de biztosan megalakul a Tengelyhatalmak (Német, Olasz, és Japán) akik központi szerepet kapnak, illetve a szövetségesek, akik szintén sok szerepet kapnak az animében.

  A történet l és ll világháború történetét dolgozza fel, de sok esemény ennél régebben történt. A történetek során láthatjuk az országok kialakulását, fejlődését, és küzdelmeit, na meg megismerhetjük az általunk nem, vagy csak kevésbé ismert országokat.
Szereplők:
Németország:
Erős, szabályokat alkotó és betartó ország, aki állandóan gyakorol, harcol, nincs pihenés. Fegyelmezettebb nem is lehetne már.


Olaszország:
Gyáva, nem tud harcolni, ha mégis csatába kerül, az fehér zászló is előkerül. Imádja a pasta-t, és a finom ételeket, előkelő és művészi. Németországhoz ragaszkodik.


Chibitalia:
Még pici Italy, aki kezdetben lánynak látszódik. Aranyos, kedves kis ország, aki Ausztria házában lakik és szolgál.

Japán:
Fegyelmezett, illedelmes, szótlan, mégis jól és hatékonyan dolgozik. Nem szereti a nyugati kultúrát, és furcsának is tartja azt.


Oroszország:
Mindig mosolygós arca félelmetes, hiszen a mosolya nem természetes. Mindenki fél tőle, szigorú ő is, és az akarata a legfontosabb.

Amerika:
Energikus személyiség, aki nagyot álmodik, és sokszor nem tudja megcsinálni. Mindig hamburgert eszik, sokszor ez okozza neki a bajt is.


Anglia:
Babonás egy ország, aki minden problémáját a babonával és spirituális lényekkel oldaná meg. Néha meggondolatlan, nem szereti Franciaországot, Amerikát pedig ő nevelte fel.


Franciaország:
Előkelő és művészi, aki harcban is ezt a vonalat követi. Sokszor elővigyázatlan, és Angliával sincs jóban, de ha a szükség úgy hozza, könyörög a segítségért.

Kína:
A szövetségesek közül az egyetlen nő, aki egy ősi nemzetet képvisel. Ő úgymond a külföldi, aki nem éri a nyugatiakat, mégis sokat dolgozik, hogy beilleszkedjen (és mert dolgoztatják eleget)


Spanyolország:
Ő is művészi, aki sokat harcol (főleg a kezdetekben Romano megvédéséért) Kicsit szeleburdi, de becsületes. 

Romano:
Ő Dél-Olaszországot képviseli, aki kissé modortalan, és mogorva, mégis jót akar. Teljesen más, mint Italy, aki kedves és szolgálatkész.

Ausztria:
A zene és az elegancia a fontos neki, házban sokan (mint Magyarország) is helyet kap. Erős harcos, mégis sokszor vereséget szenved. Még fogságban is ragaszkodik az előkelő mivoltához és szokásaihoz.



Sealand:
A világ legkisebb országa, aki fejletlen és nem is figyelnek rá. Anglia csak kihasználja.


  A manga rajzolása jó, viszonylag részletes karaktereket láthatunk, de háttér nem jellemző. A manga 2008 óta futó sorozat, aminek 3 kötete meg is jelent a Fumax gondozásában. Ha valaki olcsóbban szeretné megvenni a köteteteket, annak ajánlom együtt megvenni, mivel arra van akció, de sokszor a conjegy levásárlásánál is lehet vele találkozni.
  Az Hetalia: Axis Power 2009-2010 között futott, összesen 52 részes, de nem kell megijedni, mivel ezek a részek durván 5 percesek. Ezt követi a Hetalia: World Series 2010-2011 között futott 48 résszel, ami szintén 5 percesek. Emellett készült még egy movie is, 2010-ben, illetve készült még special is.
  Amit tudni kell még, hogy az anime/manga megnézéséhez nem árt tudni néhány történelmi infót, aki pedig töri órára tanulna, annak is ajánlott, hiszen így gyorsabban megy a tanulás is.
  A másik érdekesség a manga és az anime közötti különbség: a manga olyan részeket is tartalmaz, amit lehet korhatárosnak is nevezni (de nem az) ez az animében hiányzik. Az animében sokszor beharangozó reklámok is vannak (nemsokára jön xy rész) ami csak arra szolgál, hogy tényleg 5 perces legyen.
  A zenéje is jó, az ending sokszor országról országra változik, ezért érdemes meghallgatni mindegyik verziót. Az opening is jó, illetve az anime közben lévő számok is, néhány igazán maradandó.

  Igazából mindeninek ajánlom, aki szeretne egy picit nevetni, annak is aki imádja a törit, meg annak is, aki nem (az ezután megszereti az biztos) Szóval érdemes beletekinteni, legalább egy-két részben.

Megjegyzések

  1. A leírásban hibásan van feltüntetve Kína neme, ugyanis nem nő, hanem ő is férfi. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése