Hatsune Mix - A Vocaloidok élete a tengeren innen és túl

  Sokan nem ismerik eléggé a japán zenéket, ezért alkotnak mangákat meg minden mást is. A Hatsune mix pedig Hatsune Miku és a Vocaloid többi tagjairól szól, hogy mi is meglássuk: milyen is egy zenészprogram élete.
  Amit fontos leszögezni, hogy Hatsune Miku a Vocaloid 2-ben szerepelt, ami egy énekszintetizátor program. Emiatt Mikut is gépként láthatjuk, és nem emberként, ami furcsa lehet, de a törtnetek erre épülnek.
  És a történet… Minden fejezet egy-egy apró történést mesél el Mikuval, és a többi Vocaloidokkal. Ezek a történetek kedvesek, ahol gyakorlatilag megtudhatjuk, miért is jó embernek lenni, és hogy egy gép csak annyi, amit belé programoznak.
  A képek gyönyörűek, vannak színes oldalak, de a legtöbb még mindig fekete-fehér. A manga 2007-ben kezdődött és még mindig
fut, most 32 fejezetnél tart, de sajnos magyarul összesen 5 fejezet került fordításra, és sajnos szinte fejezetenként más-más fordítócsapat fordítja. A mangaka KEI néven írta meg ezt a történetet, és másik munkája, a 2011-es Copihan karakterdizájnért volt felelős, ami összesen 7 részt számlál.

  Aki Vocaloid fan annak mindenképpen ajánlom, aki szeretné megismerni őket annak is, és aki szeretne egy érdekes mangát olvasni annak is csak ajánlani tudom. Egyetlen negatívuma a fordítás darabossága, és a beszerkesztés minősége, de hát egy tökéletes alkotás már unalmas is lenne nem?

Megjegyzések