13 testvér meg én - Brothers Conflict


  Ha egy lány megismerkedik új fiúkkal, az izgalmas, és már kezdődik is az eszmecsere, melyik pasival kellene járni, de ha az új fiúk hirtelen a testvéreid lesznek? Akkor semmi vész, csak nézd meg a Brothers Conflictot.
  Az alap sztori ott kezdődik, hogy egy lány bekerül 13 pasi mellé, és így ő lesz a 13 fiú egyetlen lánytestvére. Bár a házban nem él mindegyik fiú, a történet során megismerkedhetünk az összessel, csak bírjuk megjegyezni a neveiket. Ezután a lány, életét követhetjük nyomon, aki beilleszkedik a családba, és azt, ahogy a pasik udvarolnak az újdonsült családtagnak.
Szereplők:
Chi (eredeti nevén Hinata Emma, később: Asahina Emma):
Egyetlen női szereplő, aki bár okos, de a fiúk között elég butácska és szótlan. A nagycsalád először meglepi, de a történet során hozzászokik a sok fiú társaságához.

Juli:
Chi háziállata, aki tud beszélni, de csak Chi és Louis érti meg. Nagyon félti a fiúktól Chi-t, de segítőkész, és bármit megtenne a lányért. Sokszor otthon felejtődik, ami vicces, és ilyenkor a lány is elengedheti magát.


Louis:
Profi fodrász, aki a megérti Julit. Segít Chinek, és sokszor ő lesz a barát, akinek bármit elmondhatunk. Kedves, és elegáns is, mindegyik fiú megbecsüli a munkáját.

Fuuto:
A család idolja, aki a hétköznapi életben is olyan, mint egy igazi idol (rossz értelemben) picit olyan, mint egy tsundere fiú, de nem rossz srác, csak nem tudja kimutatni az érzelmeit.


Yusuke:
Chi osztálytársa volt, mielőtt a családba került volna a lány, és már akkor is szerelmes volt belé. Jegyei nem túl jók, de a lány miatt még szorgalmasan tanulni is képes. Külsőre igazi lázadó, de belsőre picit törékeny fiú.

Subaru:
A család sportolója, aki profi kosaras akar lenni, és amennyit edz, ez nem is olyan távoli álom. Kedves, de ő se tudja, mindig jól kifejezni mit érez. Natsume-vel való kapcsolata igen bonyolult.

Natsume:
Már nem lakik a családnál, de sokszor meglátogatja őket. Egy játékcégnél dolgozik, így Chi sokszor „teszteli” a játékokat. A hármas ikrek egyike, aki nagyon komoly, és ezt várja el mindenkitől.


Azusa:
A hármas ikrek közé tartozik ő is, nagyon szótlan, és sokszor csak ikertestvérét, Tsubakit követi. Tehetséges, és nagyon értelmes srác.
Tsubaki:
Hármas ikrek harmadik fele, aki nagyon ügybuzgó, és mindent megtesz azért, hogy a céljait elérje. Sokszor Azusa ellentéte, aki csak sodródik az árral.


Hikaru:
A crossdressingelő nagytesó, aki nyomon követi a család életét, bár ő már nem lakik a házban. Kedves, és nagyon figyelmes is.

Iori:
A családban ő az, aki a növényekkel foglalkozik. Sokszor láthatjuk a kertben, és sokszor visz virágot Chinek is (hogy virágnyelven tudassa az érzelmeit)


Kaname:
Szerzetes, aki egyáltalán nem szerzeteshez méltóan viselkedik. Sokszor kedves, de néha a kedvessége csak álca, hogy perverz dolgokat követhessen el.

Masaomi:
A legidősebb testvér, aki orvosként dolgozik. Nagyon kedves és türelmes, bár nagyon keveset láthatjuk.


Ukyo:
Ügyvédként dolgozik, mégis a háztartást ő vezeti el. Ő főz, amiben Chi szokott segíteni neki. A család középpontjának is lehet nevezni.

Wataru:
A legkisebb fiú a családban, akire sokszor Chi vigyáz. Nagyon aranyos, bár még nem sokat tud a világról, de nagyon szereti az új nővérét.


  Ebből a felsorolásból is láthatjuk, hogy sok szereplőre nem is jutott idő, hogy kibontakozzon, sokak pedig nagyon klisés személyiségek lettek. Nincs igazi egyéniség a csapatban, akire azt lehet mondani: na igen, ő egy összetettebb személyiség, ami picit zavaró a történetek során.
  A másik rosszallásom az az, hogy a történet végére néhány szereplőt személyiségileg megváltoztattak, hogy azért is szeressen bele Chibe. Ez igen rosszul jön egy-két személynél, hiszen van, akinek a személyiségéhez nem illik ez a „versengés”
  Az anime 2013 nyári szezonban jött ki, összesen 12 részes, de pályafutását light novelként kezdte. 2010-2012-ben íródott a Brothers conflict light novel (röviden BroCon), ami 7 kötetet számlál, majd ennek folytatása a Brothers Conflict 2nd Season, ami most is íródik, és 2013-ban kezdődött. Ami még fontos, hogy 2013-ban kijött a Brothers Conflict Short Stories című egykötetes light novel is a rajongóknak. Mivel light novelként ekkora sikere van, és az animében utalást tettek a „következő futamra” ezért valószínűsíthető, hogy valamikor lesz 2. évada is az animének.
  Az anime látványvilága nem rossz, a pasik mind helyesek, a tájak mind szépek. A zenei világa sem rossz, de az is inkább az átlagos kategóriába tartozik.

  Mivel mindenféle pasi szerepel benne, ez minden lány talál magának való férfit (nagy számok törvénye alapján) de én csak annak ajánlom, aki tényleg csak a bishiket akarja nézni. A történet (ami van) nem túlzottan izgalmas, a karakterek egysíkúak, ami viszont sokat dob az egészen az Juli és a poénjai. Egy szó, mint száz: csak az kezdjen bele, aki a bishiken kívül mást nem is akar látni. 

Megjegyzések

  1. Bocsika, hogy beleszólok, de a lánynak nem Chi a neve, hanem Ema, csak Juli hívja Chi-nek (és Louise, mert ő meg érti, amit Juli mond) :3
    Amúgy jó kis ismertető :)

    VálaszTörlés
  2. valaki nem tudna segiteni hogy hol tudnam megnezni magyarul vagy magyar szinkronnal ? elore is koszonom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://indavideo.hu/search/text/Brothers%20Conflict?channel_constraint=undefined itt meg tudod nézni :D

      Törlés
    2. Nem azért, de szerintem a csaj elég hülye... Bizonyos helyzetekben inkább tökön kéne rúgnia a csávókat, és elszaladni, Az a Wataru, meg egy kis idegesítő vakarcs!!! Oké, lehet a te szempontodból is nézni, és akk az ismertető tényleg nem roszz, de szerintem ez az anime inkább az olyan szar, hogy már jó kategória... Az a Fuuto, meg nem nem tudja kimutatni az érzelmeit, szerintem inkább túlságosan is kimutatja, hogy ütné le a csaj őt is...

      Törlés

Megjegyzés küldése