A szállítók élete - Black lagoon

  Ha azt mondjuk, hogy dögös pasi, akkor mindenki előtt megjelenik egy kockás hasú, izmos, erős, férfi, de ha azt mondjuk, hogy dögös anime, annak, milyennek is kellene lennie? Hát, mint a Black lagoonnak!
  Az anime kezdetén egy irodista férfi, Okajima Rokuro egy feladatot kap, miszerint vigyen el egy lemezt. Persze ez nem olyan egyszerű, ha egy szállítócsapat túszul ejti őt a lemezért. Miközben túsz egy hajón, teljesen más világot láthat meg, mint eddigi szürke élete. Az igazgatóság meg akarja védeni a lemezt, ezért új csapatával közreműködnek a szabadulásuk érdekében.
  Mikor újra partra szállnak, már nem Okajima Rokuro lesz, hanem Rock, a Black lagoon tagja. Ezzel indul meg a történet, hogy csatlakozik egy szállító csapathoz, akik mindent szállítanak, csak fizessék meg őket. Ezután pedig sok érdekes kalandba keverednek és megismerhetjük Roanapur-t is, egy szigetet, ahol csak bűnözők élnek.
Szereplők:
Rock:
A történet kezdetén egy szürke kisegér, akit mindenki szívat, de a csapatba kerülése után egy kicsit bátrabb lesz, és logikáját használva illetve japán nyelvtudása miatt hasznos lesz a csapatnak, mégis tart a fegyverektől, és a bűnözői élettől.

Revy:
Agresszív lány, aki a fegyverharcban szinte verhetetlen. Kétkezű a beceneve, mert annyira jól kezeli a fegyvereit. Sokszor lazít Eda nővérrel (vagyis piál egész éjjel)

Dutch:
A csapata vezére, és esze is. Ő szervez meg mindent és irányítja a hajót is. Harcban ő is jó, meg tudja védeni magát és rakományt, de nem annyira jó, mint a „harcosok” Nagyon titokzatos személy, akiről keveset tudhatunk meg. 

Benny-boy:
A számítógépzseni a csapatban, aki mindent képest megoldani. Harcolni nem nagyon tud, és összes tudása a számítógépekre és heckelésre szűkül le. 

Miss Balalaïka:

Sokszor ő adja a csapatnak a szállítási és egyébfeladatokat. Nagyon erős nő, harcban is, de nagyon befolyásos személyiség is. Rengeteg információval és emberrel rendelkezik, hogy mindig naprakész legyen.

Roberta:
Egy mellékszereplő, aki szobalánynak néz ki, de csatamezőt is megjárta ezért minden eszközt be tud vetni céljai elérésében.
  Sok mellékszereplő van, akit többször láthatunk, mint Eda és Yolanda nővér, vagy Shenhoa is, de a szerepük nem mindig annyira fontos, inkább megmutatja, hogy barátból is lehet bármikor ellenség, és hogy az üzlet mindig az első.

  A manga 2002ben indult, és még mindig fut, az anime 2x12 részes, ami 2006ban készült, amihez kapcsolódik még egy Omake 2009-2010-es évvel, és egy 5 részes OVA Robertáról, amit ezután, 2010-2011ben adtak ki. Az animáció a korának megfelelő, a harcjelentek szó szerint kirobbanóak.
  Az anime előnye a realisztikus emberek: mindenkinek vannak érzései, rossz és jó oldala, erőssége, és gyengesége. Ez teszi valamilyen szinten élővé, és ez a hátránya is a nagy akció-jeleneteknek, amikor két személy annyira erős, hogy már elveszti igazi reális mivoltát, DE mégis megvan a sérülés eshetősége, hogyha eltalálnak, lehet, meg-halsz.

  A másik érdekesség, hogy az animében a valamirevaló harcosok, emberek, azok nők. Ha Dutchon és Bennyn kívül megjelenik az animében egy férfi, akkor nagy százalékban egy lúzer, és jobb esetben azért képes megoldani a feladatát (ez alól van kivétel, de nem sok)

  Az animét mindenkinek ajánlom, de azért nem árt, ha egy picit idősebb a nézőközönség. Akcióban nem lesz hiány, a karakterek nagyon ütnek, a látvány és a hangzás kiváló. Lehetne ennél is jobb anime?

Megjegyzések