Egy félelmetes kereskedés - Petshop of horrors

  Egy állatkereskedés nem is olyan vidám hely, mint hinnéd. Tele van furcsa, egzotikus, vagy akár még ritka állatokkal is, és ha betérsz Count D boltjába. Ha pedig nem teljesíted a szerződés feltételeit… akkor valószínűleg már nem éred meg a holnapot.
  Count D egy állatkereskedést vezet, ahová bárki beléphet. Mindenféle egzotikus állatot találhatunk nála, és megvásárolhatjuk, de mindig van 3 alapszabály, amit ha betartunk, együtt élhetünk az állattal, ha nem, D nem vállal érte felelősséget. 
  A történet kezdetén furcsa gyilkosságok ügyében nyomoz egy fiatal rendőr: Leon Orco. Egy közös szálat talál a gyilkosságokban, méghozzá Count D-t és állatkereskedését. Először teljesen hideg nyomon tapogatózik, majd a történet során egyre közelebb kerül a kereskedéshez, és már D is megosztja az eladott állatok történeteit, amit persze a felügyelő nem nagyon hisz el. Az édesszájú D, akit mindig tortával kenyereznek le, pedig azt mondja: ha ez lehetetlen, akkor nálam nincsenek veszélyes állatok. 
  A történet főszereplői mégsem ez a páros, hanem az állatok, akik új gazdájuknál vannak. Minden gazda egy külön történet, amíg megismerjük az ő múltjukat és az állattal való kapcsolatukat. Az állatok a vevőknek általában nem egyszerű állatok lesznek: másnak látszódnak, mint amik, és elhitetik az emberekkel, hogy ők nem állatok.

  Első történet elején láthatunk egy hiú embert, aki megszegi a szerződés első pontját, és ezért lakolt. Ezen történet után láthatunk egy anyát, aki elvesztette gyermekét, és helyébe egy nyulat vett, és az anyai szeretete fogja magát megölni. A következő történet egy sellőről szól, aki a férfi halott feleségére emlékezteti, majd a harmadik részben egy gyíkot láthatunk, akit a vevője tart el és ez élteti őt, a befejező részben pedig, egy mitikus állatot pillanthatunk meg, aki segít a vevőjének.
  Ebből is látható, hogy a karakterek nem egysíkúak, sőt… akár a szomszédunkkal is történhetett volna egy-egy ilyen eset, és pont ez az, ami miatt igazán jó, és félelmetes lesz a történet.
  A manga 10 kötetes 1995-1998 között íródott, de sajnos csak az első kötet van lefordítva magyarra. 1999ben készült egy négyrészes OVA is, amit online is megtalálhatunk felirattal.
  Mivel nem egy mai darab, ezért a manga rajzolásán is látszik a retro jelleg, mégis nagyon szépen kidolgozott, minden egyes apró részlet szépen van megrajzolva. Az animében is látszik ez a részletesség, de mivel már régi alkotásról van szó, a videó minősége nem a legtökéletesebb sajnos.

  Ez egy igazi horror manga, ezért a rajongóknak ajánlom, de aki spriccelő vérre vagy feldarabolt emberekre vágyik, az neki se kezdjen. Az anime nem ijesztő, nem folyik benne a vér, mégis megborzongat, a zseniális történet és karakterek miatt. Vagyis aki egy jó animét szeretne látni az ezt nézze meg. 

Megjegyzések