Egy istennő mindennapjai - Kannagi

  A Japán utcákon minden percben történik valami bizarr, vagy csak egyszerűen furcsa, amit az átlagos japánok nem is vesznek észre. Egy kami itt, egy kami ott, de ez senkit se érdekel, kivéve, ha az a bizonyos istenség beköltözik hozzánk.
  A történet ott kezdődik, hogy egy fiú, Jin, egy fából kifarag egy szobrot, az a szobor pedig életre kel. Ez már önmagában félelmetes, hiszen így a kiállításra nincs munkája, amit beadhatna, de a lány még azt is mondja, hogy ő egy istenség, és tisztátalan lényeket űzi el a földről.
  Nem lenne anime az anime, ha erre Jin nem fogadná be Nagit, az istenséget, aki mint kiderült, a szent fából vágtak ki. Naginak hívek kellenek, hogy erősebb legyen és a tisztátalan lényeket legyőzze (amik rovarok, és csúszó-mászók képében jelennek meg) amiben persze Jin segít neki.
Szereplők:
Jin:
Teljesen átlagos fiú, aki a művészklub tagja. Kedves, és normális, mennyire az ilyen fiúk, lenni szoktak, bár egyedül élni még nehézkes neki.


Nagi:
Nagyon gyerekes, és komolytalan lány, aki istenségnek vallja magát, de a tisztátalan, gonosz lények pont annyira foglalkoztatják (vagy még annyira sem) mint Jin és az iskola.


Zange:
Nagi testvére, akinek az a munkája, hogy híveket gyűjt. 100 yenért meggyónhatod bűneidet, így a megbánóknak is jó, és neki is, hiszen erősebb lesz. Szereti Jint, és sokszor nagyon nyomul rá, amitől picit idegesítő karakter lesz.


Tsugumi:
Jin gyermekkori barátja, aki felelősségteljes, és gondoskodó, és ő ügyel Jinre is. Bár tetszik neki a fiú, nem mutatja ki érzelmeit Jinnek, főleg mert túl félénk.


  Az anime egyik negatívuma, a kliséssége is: a szereplők általában egysíkúak (ez alól kivétel a mellékszereplők, akik viszonylag egyediek, vagy legalábbis nem minden mangában találni ilyet.) a története is tipikus ecchis, és a „démonűzős” részek minimálisan
vannak jelen, helyette sokszor az egyszerűbb, hétköznapibb dolgok kerülnek elő (karaoke, yaoi fangirl csajok, maid cafe stb). Ebből fakadóan a vége, ami drámai szeretne lenni, enyhén vicces lesz, és természetes lesz a happy end, na meg a befejezetlen befejezés.
  Az anime 13 részes, 2008ban készült, eredeti szerzője: Eri Takenashi, akinek másik műve a Carnival Phantasm című manga. Az anime korának hű, rajzolása egyszerű, de egy ilyen iskolai életes animének ez tökéletes.

  Mindent egybevéve ajánlom azoknak, akik szeretik az egyszerűbb, hétköznapibb történeteket, és nem várnak el sokat az animétől. Nem rossz, tökéletes szórakozás főleg pasiknak, az ecchis vonal miatt.

Megjegyzések