Jövőbéli ballépés - Arve Rezzle


  A tanulás nehéz ezt minden diák tudja, de mi van akkor, ha egy könnyű, és egyszerű módon tudnánk tanulni? Használnád ezt a könnyebb utat, akkor is, ha veszélyesebb is lenne?
  A történet főszereplője: Shiki használja ezt a technológiát. Befekszik egy kádba, az úgynevezett IAN-ba (magyarul Idegi Alapon kapcsolódó Nanogépnek fordították) így nincs szüksége semmire ahhoz, hogy tanuljon: nem kell ennie, aludnia, a kádban koncentrálhat, amire szeretne, az iskola pedig fizette is ezt a készüléket.
  Ez így túl szép lenne, de ha valaki IAN-ba fekszik, akkor rákapcsolódik a Next Life rendszerére, ahol problémák vannak: a lelkek kiszakadnak az emberek testéből, ha pedig valaki felébred, egyáltalán nem biztos, hogy a saját lelkét kapja vissza.
  Ez történik Shikivel is: testvére, Remu próbálta lebeszélni, majd mikor meglátja a lakása előtt, tudja: baj van. A történet azt dolgozza fel, hogyan segít Remu a testvérén, és hogy mi lesz a következménye annak, ha valaki felébred.
  Az anime nem haladja meg a fél órát, ezért elég rövidnek mondható (mint egy TV sorozat egy epizódja) 2013-ban mutatták be, japán címe: Arve Rezzle: Kikaijikake no Yousei-tachi, angol címe: Arve Rezzle: Mechanized Fairies. Light novel alapján készítették az animéjét. 
  A látványvilága érdekes: néhol nagyon modern, és látványos, főként a városi részeknél, és csatáknál, néha egyszerűbb, főként a lakásban játszódó, akár érzelmesebb jeleneteknél.
  A történet nagyon jó, érdekes, csak talán picit rövid. Ez az egy rész egy bevezető, és pont azért, mert így végződik, a néző várja a folytatást.

  Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a cyberpunk animéket. Mindenképpen érdemes megnézni, hiszen érdekes, és mozgalmas, minden megvan benne, ami egy jó animébe szükséges. 

Megjegyzések