Kaibutsu oujo - A véres ercegnő története

  Ha egy anime vígjáték, akkor lehet cuki, édes, meg aranyos is, de lehet agymenés a javából vagy csak egyszerűen paródikus mert miért ne. Most az utóbbival van dolgunk, ezért aki nem bírja, a töménytelen hülyeséget a bele se kezdjen.
  A történet valahol ott kezdődik, hogy Hiro, egy átlagos teljesen normális srác egy munka miatt új városba költözik, de munkaadóját és testvérét, aki ajánlotta a munkára nem nagyon találja. Az utcán lézengve talál egy hercegnőt, akinek holmijait egy 10 évesnek kinéző lányka húzza szekéren, az építkezésen keresztül. Az egyik vasgerenda elszabadul, és a hercegnő elé ugorva megmenti Hiro az életét: és elveszti a sajátját.

  Ez így szomorú sztori lenne, ha a hercegnő nem rendelkezne azzal a képességgel, hogy az élet lángját halott lényeknek tudja adni, ezzel életre keltve Hirot. Ez viszont csak nem hosszú távú megoldás, mert ez a láng hamar kialszik, ezért Hironak mindig a hercegnő mellett kell lennie, és ezért a „szolgáltatásért” Hironak vérszolgája kell, hogy legyen, vagyis fizikailag nem tudja bántani a hercegnőt, és ösztönösen meg akarja védeni.
 Ezután, kiderül, hogy a munkaadója a hercegnő, aki meglepő módon azt kéri, hívják őt Himenek, és elmondja, hogy ő egy nemesi családból származik, ahol a testvérek versengenek egymással, és a verseny végén, amikor felnőtteknek lesznek, csak egy testvér maradhat. A versengés miatt minden testvér kap egy androidot, akik segítenek a mesterüknek. Mindegyik neve F betűvel kezdődik és annyit tudnak mondani: Fuga. Ezen kívül a képességük, kinézetük és méretük változó.
  A versengés miatt megismerkedhetünk néhány testvérrel, főleg a másik lánytestvérrel, Sherwoodal, aki szövetségre lép Himével. A történet nagy része viszont, a természetfeletti lényekkel való csatákról szól, ahogy megpróbálnak… nos… túlélni.
Szereplők:
Hiro:
Tök átlagos srác, akit feltámasztott Hime, és utána a szolgája lesz. Ő a csapat leggyengébb tagja, aki próbál ésszerű lenni… de nem megy neki. 

Hime:
Igazi nemesi hölgy, aki nyugodt, és a teázás szentségét megsérteni nem lehet. Ha harcra kerül a sor, akkor csak legvégső esetben száll be, de akkor minden eszközzel harcol, amivel csak lehet. Ő a szereplők között az egyik legerősebb, és a természetfeletti dolgokban, legjobban járatos személy.


Flandre:
Pici lánynak látszó android, aki nem tud mást mondani csak azt: Fuga (ezt Hime meg is érti) Érzelem nélküli szolga, aki géptestének köszönhetően elég sokat bír, ha mégis történik vele valami, megjavítják.

Riza: 
Félig vérfarkas félig ember keverék, akinek emiatt csak a karja alakul át, és teliholdkor a legerősebb. Célja, hogy megölje azt a testvért, aki Himére uszította, és megölette a féltestvérét. A mindennapokban főleg edz, elég agresszív természetű és mindig a harcon jár az esze.


Sherwood:
Szintén a nemesi család tagja, de fiatalabb, és sokszor erősebbnek gondolja magát, mint amilyen. Nincs sok társa, van csak Ryu Ryu a panda, és az androidja, Francisca (aki egy idősebb szobalánynak néz ki) igazi tsundere karakter, aki szerelmes Hiroba és a saját szolgájává akarja tenni.


Reiri:
Vámpírlány, aki nagyon eszes, ezért teljes ellentéte Rizának. Mindent logikusan közelít meg, és célja hogy Hime véréből igyon, mert a nemesi család vére különleges. Elején nagyon titokzatos, de a történet előrehaladtával egyre több dolgot tudunk meg róla.


Sawawa:
Hiro nővére, akivel a történet elején találkozik újra, mert külön városban dolgozott eddig. Butácska szobalány, akibe szerelmes A Mester, aki egy cukrászdát vezet és Sawawa minden nap betér hozzá.


  Az anime 2007-ben készült, és 25 részesre sikeredett, amiben gyakorlatilag minden van, ami kell: paródia, ecchi, harc, cuki lányok és szexi pasik… (mondjuk). Az anime után készült még special is, 2008-ban, ami egy különleges rész, ahol egy álomban vannak, és megélik az eddigi szörnyekkel való csatákat. Készült még egy 3 részes OVA 2010-2011-ben, amiben két újabb csatát láthatunk, és láthatjuk a testvéreket is versengeni. Az OVA minősége képileg borzalmas, de látványosabbak és véresebbek a harcok. A special, és az OVA két része megtalálható online is.

Az opening/ending páros hihetetlenül jól sikerült, mindkettő mind hangzásban, mint a hozzá illő animációkban tökéletesen sikerült. Az anime animációja átlagos, a harcjelenetek szépre sikerültek, de nem kiugró képileg.
  ÉS a paródia… már ebből is sejthető, hogy nem egyszerű animével van dolgunk, de sokszor a mellékszereplők azok akik megadják az ízét a sztorinak. Többször felbukkan a doktor és társai, akik kísérleteznének Hiron, vagy Dracul, a vámpír, és még Hirokohoz, egy cicához is szerencsénk lesz (aki véletlenül se hasonlít egy Lucy nevű „füles” szereplőre), Hime testvére pedig… Nos, az már túl sok spoiler lenne…

  Mindenképpen érdemes megnézni, mert nagyon jó kikapcsolódás, és igazán jók benne a poénok. Én általánosságban nem nézek sok vígjátékot, de ez az egyik kedvencem lett, emiatt is ajánlom, de főleg haladóknak, akik azért ismernek egy-két animét is, hogy az összes poén akkorát üssön, mint kell. 

Megjegyzések