Otaku élet animében is - Kuragehime


  Szereted az animéket? Hát valószínű, ha ezt olvasod, és az is, hogy nagyon is hasonlítani fogsz a Kuragehime szereplőire, akik egyfajta otakuk. De hogy miért és ez miért fontos, azt megtudhatjátok, ha tovább olvassátok.
  Az Anyócák (Amars), olyan lányok, akik egy hobbijukért mindent megtesznek. Mindenki picit más, de a rajongásuk közös bennük, na meg persze az is, hogy visszahúzódóak, és nem szeretnek a divatos emberek közelébe se menni, ha mégis, akkor megdermednek. Erre a helyre érkezik Tsukimi, egy medúzaimádó lány, aki teljesen belepasszol ebbe a társaságba.

Tsukimi egy nap az állatkereskedésnél meg akar menteni egy medúzát: ez számára nehéz, hiszen nem olyan divatos, és még férfival se szokott beszélni, de a medúzákért mindent. Persze az állatkereskedésben lévő férfi elhajtaná, de ekkor megérkezik egy igazi hercegnő: Kuranosuke-san, aki megmenti a helyzetet, és a medúzát is.
  Persze nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen, Kuranosuke-sanról kiderül, hogy férfi, ráadásul jómódú, és szép is. Tsukimi persze tiltakozik Kuranosuke közeledésére, az Anyócák csak lányokat tűrnek meg a házban, na meg a férfi divatos is, de Kuranosuke nem tágít, és elkezdődik a történet az Anyócák és a férfi életével.
  Az anime valós története azt dolgozza fel, hogy a ház, ahol laknak, lerombolásra vár. Ezt persze a lányok nem szeretnék, ezért mindenki megvédené a házat, de a politikus ellen ez mit sem ér. Végül sikerül a házban maradniuk vagy ki kell költözniük? Mi lesz velük?
Szereplők:
Tsukimi:

Egy medúzarajongó lány, aki szeret rajzolni. Visszahúzódó, de nagyon aranyos lány.

Kuranosuke:
Crossdressingelő srác: lánynak néz ki, az Anyócák előtt mindig lányként jelenik meg, de Tsukimi előtt sokszor leveti az álcáját (és boxerben beszélget a lánnyal) A családjában mindenki politikai pályára lépett, de ezt ő el szeretné elkerülni, ezért is öltözködik így. Okos, és segítőkész, és mindenkivel nagyon közvetlen.


Anyócák:
Az anyócák között van Tsukimi is, mint az új tag. A gondnok lánya, Chieko, aki egyfajta főnök és anyuka is egyben, aki megszállottan gyűjti a tradicionális babákat, és tele van a szekrénye kimonokkal is. Banba, aki a közlekedés, főleg a vonatok csodálója. Jijinek az idős urak a gyengéi, mindig olyan helyre megy, ahol idősebb férfiakkal találkozhat. Mayaya a Három Királyság fanatikusa, mindent gyűjt, ami ezzel kapcsolatos. Nagyon élénk és hangos, nem úgy, mint Jiji. Az Anyócákhoz tartozik még a híres yaoi mangaka is, akit nem látunk, mert alkot, vagy alszik. Az anyócák közös tulajdonsága a ledermedés ezzel próbálnak nem védekezni a normális emberek ellen.

Shuu:
Kuranosuke bátyja, aki tökéletes politikusnak tűnik: pedáns, pontos, mindenre odafigyel, tökéletes a megjelenése is. A történetben lesz egy mellékszál, amiben őt mutatják be, és az érzelmeit Shouko és Tsukimi iránt.


Shouko:
Egy politikus hölgy, aki minden problémát a testével old meg. Shuu-t is el akarja csábítani, a fiú viszont nem tudja, mit tegyen vele, vagy Tsukimivel.


Yoshio:
Kuranosuke családjának sofőrje, aki Benz mániás, és mindent megtesz az autók ápolásáért. Nagyon szótlan, de szereti a családjának számító Koibuchi családot.


  A szereplőket nagyon jól eltalálták, kicsit eltúlozzák az egyes tulajdonságokat, ettől lesz igazán vicces az anime. Drámaiság is van benne, mértékkel, ami szintén jót tesz a történetnek.
  Az anime 2010ben látta meg a napvilágot, alapja a 2008ban kezdődő manga, ami a mai napig fut. Készült hozzá egy négyrészes special is: Kuragehime Heroes néven, ahol a szereplők átlagos élete és mindennapjai kerülnek bemutatásra. 2011ben készült még egy special, ez már 6 résszel, ami az anyócák dzsungelbéli vándorlását mutatja be (akkor szórakoztató igazán, ha a szóvicceket is megértjük benne) Ennek a specialnak a címe: Kuragehime: Soreike! Amars Tankentai.
 Az anime látvány-világa nagyon jó, a-hogy változik a környe-zet, és a központi sze-mély, úgy változik a stílus is: Koranosuke és környezete színes, vidám, élénk, míg az Anyócák szürkék, és kevesebbé színesek. A zenéje is nagyon illik az animéhez, az opening kivételesen jól sikerült.

    Mindenképpen ajánlom ezt az animét azoknak, akik szeretnek nevetni a saját kárukon, hiszen olyan mindennapos történeteket dolgoz fel, picit felnagyítva, ami akár velünk is megtörténhet. A szereplők nagyon jók, a történet is vicces, az egyetlen probléma az animével a lezárása, ami sok kérdést hagy maga után, attól függetlenül, hogy a fő problémát megoldották a szereplők. Egy szó, mint száz: aki szeretne egy jó kis vígjátékot nézni, annak különösen ajánlom. 

Megjegyzések