Otaku vámpír élete - Blood lad


  A vámpírok mostanság nagyon menő lények, minden második mangában felbukkan egy. Van már romantikus vámpír, véres, öldökölős vámpír, kis loli és vidéki is, na de otaku vámpír? Hát ez a több a soknál nem?
  Hát nem, hiszen Staz is otaku. A démonvilágban egy egész otaku birodalmat épített fel a szobájában, megvan neki rengeteg manga, különleges figurák, high tech cuccok, és az álma hogy találkozzon egy emberrel. A történet pedig ott kezdődik, amikor Fuyumi, egy emberi lány a démonok birodalmába kerül. Staz körberajongja... vagy körberajonganá, de sajnos, mivel egy terület ura, harcolnia kell azokkal, akik el akarják foglalni a területét. Miközben harcol, Fuyumit felfalja egy emberevő növény, meghal, és máris elveszti varázsát…
  Staz nem adja fel, Fuyumit fel akarja támasztani, de még ő se tudja, hogyan is kellene, ezért az animében főként Fuyumi feltámasztásának kérdése a lényeg: ki tudja feltámasztani, kitől/mitől tudunk információkat szerezni. Miközben pedig Fuyumit ide-oda ráncigálják egyik helyről a másikra, megismerkedünk a Démonvilággal és Staz ismerőseivel is.
Szereplők:
Staz:
Egy igazi otaku, aki az animéknél már csak egy embert tud jobban szeretni. Vámpír képességével területfőnök, de mint kiderül az erejét meg lehet növelni. Hogy Staz él e a lehetősséggel azt megtudhatjátok az animéből.

Fuyumi:
Egy átlagos, csinos, aranyos lány, aki a démonvilágba kerül. Az egész történetben bár ő a központi szereplő, túl sok dolgot nem tudunk elmondani róla (vagy amit igen az spoiler lenne)

Bell:
A térben való utazásban profi, mint a családja többi tagja is. Pénzéhes lány, de emellett szereti az erős férfiakat, ezért egy ideig kedvelni fogja Stazt is. Fuyumival mindig segítőkész. 

Wolf:
Staz gyermekkori barátja, egy vérfarkas, aki fizikailag erős, és a démonerejét arra használja, hogy a fizikumát még jobban növelje. ő is egy területfőnök, mint Staz. 

Braz:
Staz bátyja, aki gyermekkorában kísérletezett Stazzal, és igazi megszállottjává vált. Staz miatta menekült el a kastélyból, azóta pedig kísérleteket folytat, könyvet ír. Igazi könyvbéli vámpírnak néz ki a köpenyével és szemüvegével, nem úgy mint Staz.


Liz:
Braz a példaképe és azt szeretné, ha elismerné őt, utálja Stazt, ami később a történet során változni fog. Kora ellenére szereti a brutális dolgokat, és aki rossz az a „börtönébe” kerül.


  Az anime nagyon pörgősre sikerült: egyik szereplőt épp hogy megismertük, már jön a másik. Történet kevés van, a lényeg úgy is Fuyumi. Az anime vége nyitva van valamennyire, ez is sejteti a második évadot (és az a tény, hogy a mangája nagyon sikeres)
 A manga 2009 óta fut, most tart a 31 fejezetnél, magyarul 3 fejezetet fordítottak le. Az animéje a 2013 nyári szezonban jött ki, összesen 10 részes, amit majd követni fog egy OVA is még 2013-ban.

  Érdekes anime az biztos, de így, ami eddig kijött nagyon hiányosnak látszik: sok kérdés megválaszolatlan, és az anime vége is elindít egy történéssort, de a következményt már nem láthatjuk. A karaktereket se tudtuk jól megismerni, a pörgős események és rengeteg sok szereplő miatt. Reméljük, egy második évad majd segít ezen. 
  Mindenkinek ajánlani tudom, aki szeretne egy kicsit kikapcsolni. Egész jól sikerült, szórakoztató, és egy esti vígjátéknak tökéletes, mást viszont ne nagyon vájunk tőle. 

Megjegyzések