Desert Punk – A Sivatag Démona!

 Sunabouzu
                          
A történethez vegyük alapul az emberiség önpusztítását. Évtizedek múlván adjunk hozzá egy nagy sivatagot, ahol több-kevesebb sikerrel vizet is lehet találni. Ám a hangsúly nem a vízen van, hanem a homok által betemetett városok maradványain. Mit lehet találni a városokban? Természetesen a régi korok kincseit, melyeket a kincsvadászok életüket kockáztatva kutatnak fel. Történetünk mégse kincsvadászokról szól, hanem ezermesterekről.
A nagy Kantou sivatagban több személy kaphat megbízatást, melyből megélhet. A legjobb feladatokat, nagy pénzekért a hivatásosok kapják. Utánuk a ranglétrán következnek a fejvadászok, akik csak a náluk gyengébbeket macerálják. Legalul pedig az ezermesterek állnak, akik mindent elvállalnak a megélhetésért.
Főhősünk, a Sivatag Démonaként emlegetett Mizuno Kanta, arról híres széles e vidéken, hogy minden megbízatást befejez, s ezért mindent megtesz. Szó szerint. Léggömböket vet be az ellenfél megtévesztésére, saját készítésű bénító gázt használ, repül, az öregapja shotgunját használja, s ha kell, puszta kézzel áll az ellenség elé. Makacs, keményfejű fiú, akitől retteg a környék.
Ő a híres Suna Bouzu! A rettenthetetlen ifjú, a sivatag legnagyobb hőse, s olykor legnagyobb balféke. Egyszer dúsgazdag, máskor hatalmas adósságok kínozzák. Legnagyobb ellenfele egy fiatal nő, Asagiri Junko, kinek hatalmas kebleiért meg van őrülve. Riválisa egy pénzügyi behajtó, akit csak Eső Pókként emlegetnek (Amagumo), s aki legalább olyan jó fegyverforgató, mint ő. Végül hősünk tanítványt is fogad, egy esetlen kislány személyében, aki váltig állítja, hogy a sivatag szépe lesz, ő Kosuna. S ha mindez még nem elég, felbukkannak a szomszéd srácok, a Kawaguchi fivérek, hogy elorozzák Kanta elől a munka sikerét vagy épp megmentsék.
Felbukkan egy gazdag öregember, aki egy régi városból akar megszerezni egy apróságot. Ám a várost őrzi valami, mely ember alakú és bitang erős. Ráadásul a két nagy oázisi bázis körül sem tiszta valami.
De mit rejt a mélység, milyen titkot őriznek a városok? Biztosan megbízhatunk Junkoban? S az öregben? Főhősünk tényleg a világ megmentésére készül, vagy csak önmagát menti meg rendszerint?

Szereplők

Mizuno Kanta
A 17 éves kamaszt igen gyakran hormonjai irányítják. Ilyenkor a józanészről megfeledkezve képes bedőlni a legolcsóbb női trükköknek is. Bátor és merész, olykor esztelenül cselekvő ifjú, aki mindent megtesz a túlélés érdekében. A maga igazsága mellett kiáll, nehéz eltántorítani tervétől, ha valamit a fejébe vesz. Makacs és keményfejű, ám a nőket imádja.

Asagiri Junko
Egy dögös, köpönyegforgató nő, aki minden helyzetből igyekszik a lehető legjobban kijönni, mint mindenki más ezen a helyen. Lelkiismeret nélkül játssza el a naiv, ártatlan és sebezhető lányt, hogy utána fegyvercsövet nyomjon megmentője fejéhez.

Kawaguchi fivérek
Három idióta fiú: Akio, Fuyuo és Haruo, kik ezermesterként dolgoznak. Húguk Natsuko katona lett az egyik oázisnál. A fiúk ahol tudnak, kibabrálnak Kantával, ám ha megfizetik őket, hajlandóak megmenteni vagy épp együtt dolgozni vele.

Kosuna
A sivatag legdögösebb nőjévé szeretne válni, s emellett a legjobb lövésszé. A soros úgy hozza, hogy végül Kanta tanítványává válik, aki mellett beletanul az ezermester szakmába, amit onnantól kezdve csodálni is kezd. Ügyetlen kislány, ám módfelett kitartó. Mestere a mindene.

Amagumo
Pénzügyi behajtóként ismerjük meg, ám szakmát vált idővel. Amíg a helyzet neki kedvez, mindent megtesz a győzelemért, ám amint fordul a kocka, az elsők között húz nyúlcipőt, s futásban senki se győzheti le.

A történetről

Masatoshi Usune 1997 óta írja, rajzolja a mangát, mely az anime alapja. Jelenleg 14 kötettel rendelkezik a sorozat és még nem ért véget. Az animét Inagaki Takayuki rendezte, a Gonzo Stúdió készítette. A sorozat 24 részes, 2004-ben jelent meg.
Openingje élő szereplős, ez ne tévesszen meg senkit. A sorozat bővelkedik akciókban, humorban, s a hatalmas keblekben. A történet igen mozgalmas, eseménydús és szórakoztató. Az anime elég realisztikusan adja át, hogy a túlélés érdekében mindenkinek mindent be kell vetnie. Az erős, a rafinált életben marad a sivatagban, míg a gyenge elbukik. Lehet az illető ártatlannak tűnő kisgyermek vagy öregember, a tét az életben maradás, amiért bármire képesek az emberek. A pénz és a víz itt nagy urak, s minél többet fizetnek egyeseknek, ők annál motiváltabbak.
A történet sokáig homályos, ám a végére kitisztul a kép, s összeáll az egész, akár egy kirakós. A szereplők jelleme a történet előrehaladtával változik, a gyerekek komolyabbá, ügyesebbé válnak. Az események mozgalmasak, s nem egy csavarral találkozhatunk benne.
Rajzolása, grafikája nekem tetszett, a zene is illik a történethez.
Ajánlom mindenkinek, aki bírja a humort és az ecchi jeleneteket egy mozgalmas és eseménydús történettel fűszerezve!

Megjegyzések