Assassin Classroom - Tanulj, nevess, öld meg a Senseit!


  Mit tennél, ha egy rémes osztályba kerülnél, tanulmányi átlagod a béka feneke alatt lenne, egy elkülönített helyen kellene tanulnod, és emellé még azt is mondanák: öld meg a tanárodat!
  3 E osztály pont ilyen helyzetben van: az osztályfőnökük egy űrlény, aki már elpusztított a Hold egy részét, és egy év múlva el akarja pusztítani a Földet is. Egy évig a 3 E osztály tanára, majd pedig elpusztítja a Földet kivéve, ha az E osztály nem öli meg előbb. Persze tudni kell, hogy Sensei nem olyan, mint egy ember: más módszerek vannak az ő elpusztítására, és más gyengeségei is vannak, mint az embereknek.

  Koro-sensei (elpusztíthatatlan tanár) aki Mach 20 sebességgel közlekedik, nem csak gyors, de kitűnő tanár, aki a diákjait jól képzi, nem csak a normál tantárgyakra. Csápokkal rendelkezik, amiket gyakran használ is mindenfélére, illetve érzelmei hatására arca színe is megváltozik.
  Persze nem csak ő tanítja a diákokat, hanem ott van Szuka-sensei, aki egy nagymellű, profi bérgyilkos, aki angolt tanít, de hogy mit és hogy… hát az nem átlagos. Na meg a testnevelés is különleges az osztálynál, hiszen az óra a kések használatáról szól, vagyis hogyan öljük meg Koro-senseit könnyen és gyorsan.
  Nem csak tanárok vannak, de diákok is: Nagisa, aki feljegyzi a sensei gyengeségeit, vagy Kurasuma, a zseniális elme, aki erőszakos mindenkivel, még Koro-senseiel is, és nem hagyhatjuk ki Kayanot se, aki megmutatja, hogy mindenkinek van gyengesége és erőssége is, és hogy mindkettővel kell foglalkozni.

  Ami nagyon érdekes a történetben az nem csak ez a morbid alaptörténet, hanem az E osztály sorsa is. Az E, vagyis elbukottak, olyan diákok, akik mindenből rosszak, ezért a normál diákok kiközösítik, és mindent megtesznek azért, hogy az E osztálynak minél rosszabb legyen. Persze Koro-sensei ebben is segít, mégis érdekes ilyen szemszögből is olvasni a mangát.
  A másik érdekesség, hogy sok animés utalást találhatunk benne: ilyen a leghülyébb tanuló, akit egyszerűen csak Narutonak nevez ki Koro-sensei, vagy amikor fogy az energia a senseinek akkor többek között Doraemon alakja lesz a fejének, és persze a szamurájos film forgatásán is láthatunk egy Kenshinre egészen hasonlító szereplőt.
  A manga 2012-ben kezdődött, a Weekly Shonen Jumpban adják ki (igen, ahol a Narutot is) Yuusei Matsui pedig az alkotója. Eddig összesen 5 kötetet számlál, de még bőven futó sorozat, magyarul az első két kötet van lefordítva. Az OVA 2013 őszi szezonban került ki, egy részt számlál. AZ OVA a Kyotoi kirándulást dolgozza fel, úgy, hogy betekintést nyerhetünk a karakterekbe (nagyjából) és a háttérbe is. Nagyon érdekes a feldolgozás, külön is megállja a helyét, de igazán csak a manga olvasása mellet lehet élvezni.

  Mindenki számára ajánlom ezt az alkotást, szórakoztató, és nagyon jó manga. Akinek már elege van a tanáraiból, az vegye elő, olvasson néhány fejezetet, és máris jobb lesz minden, nem?

Megjegyzések