Diabolik lovers - Bishi vámpírokkal egy szobában....


  Milyen lenne az élet egy vámpíroknak szánt iskolában? Nos, ezt olyan sok alkotás meséli el nyugaton és keleten is, hogy felsorolni is sok, de pont ezt a klisét fogta meg a Diabolik Lovers alkotója is. És hogy hogy sikerült? Nos, azt mindjárt megtudhatjátok!
  Történetünk kezdetén egy lány, Yui új családhoz kerül, ahol hét fiútestvér fogadja be (nem ismerős valahonnan?) akikről hamarosan kiderül: vámpírok is. Mivel új családjában nappal nem menő nappal suliba járni, így Yuinak is az éjszakai élethez kell hozzászoknia, miközben mindegyik pasi a vérét akarja.
  Már ebből a kis összefoglalóból látszik, hogy elég sok klisével dolgozik az anime is, amit sajnos az is fokoz, hogy nincsenek igazán karakterek. Mindegyik szereplőre (főleg Yuira) fel lehet húzni egy jelzőt, amivel pontosan leírható a 12 rész alatti jelleme. Hogy mégse maradjon el a szereplőbemutatás lentebb az összes szereplőről szó esik:
  Legidősebb fiú Shuu, a szótlan fiú, utána Reiji, az művelt,és szigorú fiú, utána Ayato, a vad srác, majd Kanato a kis pszichopata shota, Teddy-vel, a mackójával, majd Raito jön, aki mindig csak Bitch-channak szólítja Yuit, és végül Subaru a felelősségteljes, és majdhogynem jófiú.
  Az anime 2013 őszén látta meg a napvilágot, összesen 12 résszel. Egy rész 10-11 perces, vagyis fele annyi, mint a normál sorozat adásideje. Az anime előtt visual novel formájában hódított: az első VN 2012-ben került ki, a folytatása 2013ban. A családhoz tartozik még egy manga is, Diabolik Lovers Anthology néven, ami összesen
12 fejezetet számlál (és a fordítása már elkezdődött)  Maga a történet nem nagydolog, sokszor a nagy fordulat nem is olyan nagy, mint ahogy bemutatják, a karakterek pedig túlságosan egysíkúak. Ami még szomorú, hogy az első néhány (pontosabban 6 db) rész inkább csak a fiúk kapálózásáról és Yui sírásáról szól, mire beindul a történet, addigra meg annyira átlátszó lesz, hogy fáj nézni, majd a befejezésnél nincs is igazi lezárása.  
  De minden rosszban van valami jó, és ez a jó a zene, ami picit talán nyálas, de mégis egészen jól illik a sorozathoz. A másik előnye a rajzolás: az anime gyönyörű színekkel dolgozik, az éjszaki élet ellenére is. Gyönyörűen részlet gazdag, a női ruhák és az egyenruha is tarol mindenképpen. Ami pozitívum még, hogy bár a karakterek elég sablonosra sikerültek, próbálták a ruhák által is megkülönböztetni őket. (mert ha mindenkinek ugyanolyan haja lenne, és ugyanúgy viselné az egyenruhát, valszeg nem tudtuk volna őket megkülönböztetni egymástól).

  Talán a vége fel egy kicsit túlzásba is esnek, amikor már mindenkinek színátmenetes a haja (ami alapból nem gond, de így kicsit fura volt), mégis összességében tetszetősre sikerült az anime grafikája. Aki a mangába beleolvasott már, az tudja, hogy ott egészen más stílusban rajzolják meg a szereplőket, ami számomra jobban bejött, mint az anime vagy a VN.
  Összegzésképpen, aki helyes pasikat akar nézni, annak tökéletes alkalom ez a sorozat, viszont aki történést, és élő szereplőket akar… Na annak ez a sorozat nem biztos hogy be fog jönni. Mindenesetre a rövidsége miatt egyszer túlélhető, de ne várjunk tőle túl sokat.

  

Megjegyzések