Bottle fairy - Édes tündérek bajkeverései


  Mi történne, ha négy kis tündérke szállna meg nálad? Főhősünk pont ezt élheti át, 4 tündéri tündérrel, akik nem tudnak még semmit az emberi világról, és mit csinálhatna a mi Sensei-sanunk, ha nem tanítgatná a picikéket?
  A történetecske arról szól, ahogy a kis tündérkék egy-egy időszakról tanulnak. Az iskoláról, nyárról, elmúlásról, vagy egy-egy ünnepről. Az epizódok elején mindig elképzelik a tündérkék, hogy mi is lehet az a dolog, amit Sensei-san mondott, majd a szomszéd lány, Tama-chan elmondja, szerinte hogyan is van minden (persze ő is tévedhet, nem is egyszer) végül pedig Sensei-san mutatja meg, hogy mi az igazság. 



  A szereplőket külön-külön nem érdemes tagolni. A tündérek Hororo, Kururu, Chiriri és Sarara mind mind kíváncsiak. Picit különböznek egymástól, de mindegyik érdeklődő és aranyos kis tündérke. Tama-chan igazi élénk kislány, aki hasonlít picit a tündérkékre, Sensei-san pedig az érett, felnőtt felet képviseli, attól függetlenül, hogy még csak iskolába jár.
  Az anime 13 részes, 2003ban készült, a rajzolása pedig kislányosra sikerült. Itt tényleg igaz, hogy nagyon nagy szeműek, ami néhány embernek zavaró lehet, mégis szerintem nagyon is a történethez és a karakterekhez illik. Az aranyosságot fokozza még a zene is, amiből csak úgy sugárzik a tündérkék cukisága.

  Az anime mindenképpen azoknak ajánlanám, akiket érdekel japán mentalitás és gondolkodás, na meg a japán ünnepek, hiszen az anime aranyos és könnyen megérthető módon, de ezt dolgozza fel.

  Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy cuki animét nézni, és akit érdekel japán is. Aki viszont nem bírja a cukiságot, vagy nagy történetre vágyik, az inkább hagyja ezt az animét. Mindenki másnak javaslom, legalább egy részerejéig: nem fogjátok megbánni!

Megjegyzések