Egy izgalmas kaland kezdete - Széles mosoly



  Ki szereti az animéket? Igen… gondoltam, hogy mindenki. Ki látta már a Narutot? Igen… szinte mindenki. Ki szereti az Egy Akatsukis Életét? Igen… gondoltam, hogy jó sokan. Na és ki szereti a Széles mosolyt? Még nem is hallottatok róla? Na most itt az ideje!
  Kezdetnek talán annyit érdemes tudni, hogy Fekete Dani, az Egy Akatsukis élete szerzője, egy mangán (vagy képregényen, kinek hogy tetszik) dolgozik, ennek a címe: Széles mosoly. Ebből már leszűrhető, hogy egy nem mindennapi ismertető jön de… erre majd visszatérünk.
  Szóval a történet... egy fiktív világban járunk, ahol az evolúció furcsa szeszélye miatt már léteznek alakváltók (is) Ebben a világban alakult egy örökké vidám csapat, akik a terepet járják, hogy segítsenek (bár a segítség szó erős túlzás) és persze csapattagokat is keresnek, hiszen hárman még kevesek egy igazi, vérbeli csapathoz. Hogy mi lesz ebből? Kacagás az tuti…

  Szereplők:

Alpha:
A félig alakváltó főszereplő srác, aki mindig vidám, kicsit ütődött, de a szíve a helyén van. Valószínűleg a csapat nevét is a széles mosolya miatt találhatta ki.


Lady:
Egy igen fura démonszerű csajszi, akinek a legnagyobb bók, ha azt mondod: „Annyira nőből vagy Lady” Igazán okos (kissé mindentudó) na meg beszédes is, de hát egy igazi nő már csak ilyen.

Pyro:
Szótlan férfi, aki lobbanékony: minden tekintetben, hiszen amellett hogy szeret improvizálni, még a tűzzel is „játszadozik”


  A rajzolása egészen egyedi, és mégsem. A szerző stílusa az Egy Akatsukis Életétől függetlenül is szinte ugyanolyan maradt, ezért egy-két szereplő nagyon hasonlít az említett alkotásból néhány karakterre (Lady néha elképesztően hasonlít Suigetsura szerintem) A kiadványt kicsit jobban megnézzük (vagy csak sasszeműek vagyunk) akkor pedig látható, hogy eléggé pixeles is, ami egyeseket zavarhat. Ettől eltekintve az érzelmek nagyon jól kifejeződnek, és egyfajta hangulata is van a mangának, ezért érdemes mindenképpen belelapozni.
  A kiadvány 2014-ben látta meg a napvilágot, eddig egy füzetecske készült el, ami 900 Ft és képregénybörzén lehet beszerezni illetve e-mailben megrendelni. Az alkotó (Fekete Dani) egy másik alkotása is publikálásra került, ez pedig a Retro Főzőcske, egy egyoldalas vicces sztoricska, ami a Főzős képregények című kiadványban jelent meg (ennek ára 600 Ft és több mangás képregény is van benne)
  Úgy gondolom, elég jól sikerült kiadványról beszélhetünk. Laza, ami fura, mégis stílusos, és mulattató, ami egy ilyen kiadványtól elvárható. Ami viszont negatívum, az a hossza. Szörnyen rövid, a sztori éppen elkezdődik, mire a kiadványnak már vége is van. Ebből kifolyólag csak acélidegzetűek kezdjenek bele, mert a folytatást várni kínkeserves.

  Annak viszont nem ajánlom, aki tipikus mangás stílust vár, vagy komoly sztorit, vagy nagyon mélyreható gondolatokat. A Széles Mosoly bája a vidámság és a laza stílus, ezért a komoly sztorik kedvelői kerüljék el messze, aki viszont egy vígjátékot szeretne olvasni annak vigyázz, kész, MOSOLY

Megjegyzések

  1. Nekem hamarosan lesz is egy példányom a Széles Mosolyból :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése