Kill la Kill - A harcos egyenruhák története

  Kiru Ra Kiru

Történetünk középpontjában egy új középiskola és annak őrült városa áll. A Honnouji Akadémián az élet kegyetlen. A diáktanács zsarnokoskodik a diákokon, vezetőjük pedig a kegyetlen hercegnő, Kiryuin Satsuki. Ráadásul minden a ruhák körül forog. Szó szerint.
Az iskolai egyenruhák nem mindennapiak ebben a különös hangulatú oskolában: a Goku egyenruhák ugyanis, csillagozásuktól függően megnövelik viselőjük erejét, melyet a beléjük szőtt Életfonálszálak segítenek kiteljesedni.
Ha pedig mindez nem volna elég, a diák, attól függően, hogy milyen egyenruhát visel, úgy is éli életét családjával együtt a városban. Akik normális egyenruhát viselnek, azok a nyomornegyedben élnek, akik pedig 3 csillagos egyenruhát hordanak, azok luxus körülmények között tengetik mindennapjaikat. Ennek következtében a diákság igen motívált annak érdekében, hogy előrébb jusson a ranglétrán és mindent megtesznek, amit a diáktanács parancsol.
Főhősnőnk Matoi Ryuko, új diák az Akadémián. Tudós édesapját megölték és csupán két dolgot hagyott hátra leányára: egy fél ollópengét, ami kardnak is beillik és egy egyenruhát. A Senketsu-ként elnevezett egyenruha azonban túlmenően többre képes, mint egy közönséges Goku-uniformis. A kamui ugyanis teljes mértékben Életfonálból készül és viselője vérét szívva ad neki több erőt. Ha pedig egy harc során legyőzi ellenfelét, a Goku egyenruhában lévő Életfonalat elnyeli Senketsu ezáltal megerősítve önmagát. Azonban a veszélyes ruhadarab szörnyeteggé is válhat, ha túl sok vért kap ill. megölheti viselőjét a vérveszteség végett. Ennek következtében csak kevés ember van a Földön, aki el tudja viselni ezt az erőt.
Miután Ryuko magára marad, barátságot köt Mako-val, egy kedves osztálytársával, akinek a családja be is fogadja a lányt. Matoi Ryuko pedig elhatározza, hogy kideríti, ki végzett apjával és ha kell, az egész iskolát romba dönti, hogy beszélhessen a diáktanács elnökével, Kiryuin Satsuki-val. Ugyanis az elnök állítólag mindent tud a történtekről.
Ebben segítségére lesz barátnője, az egyik tanára és végül egy fura, punk srác, aki egy napon betoppan az iskolába. A harcok egyre hevesebbek, a diáktanács tagjai egyre feszültebbek, mígnem fény derül egy újabb titokra és kérdésessé válik, mi is a diáktanács valódi célja, s ki kinek az oldalán áll majd a végső harcban.
S mi lesz a nem mindennapi történet vége? Természetesen kiderül az animéből :)

Szereplők

Matoi Ryuko
Nehezen megnyíló, szégyenlős, kedves, mindenre elszánt, harcrakész lány. Mivel édesanyját sose ismerte, apja elvesztése nagyon megrázza. Ezek után kifejezetten örül, hogy van egy otthona és családja, még ha nem is teljesen normálisak. Senketsuval az oldalán elmegy a legvégsőkig, hogy megbosszulhassa apja halálát, kiderítve az igazságot. Ám nem is sejti, hogy a háttérben sokkal nagyobb szálak mozognak.

Mankanshoku Mako
Egy igazán kedves, üresfejű, kissé ütődött, de igazán szeretetere méltó és nagy szívű lány, akinek mindennél fontosabb a barátnője. A maga módján mindig segíti Ryuko-t és Senketsu-t és kitartóan lohol a nyomukban még a legnagyobb vész idején is.



Kiryuin Satsuki
Határozott, erőteljes lány, aki veszedelmes ellenfél mindenki számára. Az iskolában minden szava szent, ebben senki se kételkedik - talán főhősünk kivételével. Dölyfös, gőgös teremtmény, aki még barátaitól is tartja a három lépés távolságot. Kőszívű, kegyetlen, ám az oka bőven megvan minderre, s talán a vad külső mögött mégis csak rejlik némi érzelem. Édesanyja a divatbirodalom vezetője, s az ő segítségével alapította meg az iskolát.

Az animét a Trigger stúdió készítette 3013-ban. Rendezte Imaishi Hiroyuki, az író Nakashima Kazuki. Az ő nevükhöz fűződik a népszerű Gurren Lagan anime, így némi hasonlóság felfedezhető a két történet között pl. a rajzolásuk és a pörgős-szövevényes történetük. Az anime 24 részes, ám 2014-ben elkészítették hozzá az OVA-t, mely egy 25. résznek felel meg.
Akizuki Ryou 2013-ban elkezdte a történet manga adaptációját megalkotni, melyet a Young Ace magazinban tesznek közzé Japánban. A manga feldolgozás jelenleg két kötetes, ám még korán sincs vége.
Összességében egy igen eseménydús, nyakatekert, ám mindenre magyarázatot adó történettel van dolgunk, mely szinte egy egészen új világba röpít el minket. Akinek bejött a Gurren Lagan, annak a Kill la Kill is tetszeni fog, annyi bizonyos. A történet rajzolása egyedi, a harcok dinamikája  pörgős, egyik rész se nevezhető unalmasnak, már csak a humor miatt sem. Egyébként kellően beteges a történet és egynéhány jelenete. Oh, és meg ne feledkezzek a rengeteg fanservise-ről, melyből bőven kijut mindenkinek.


Megjegyzések