Love Live! School Idol Project avagy Mentsük meg az iskolát!

  Rabu Raibu!

Történetünk az Otonokizaka Akadémián veszi kezdetét, ahol az idei első évfolyam csupán egyetlen osztályból áll. A régi, jó hírű iskolát, ahol generációk végeztek már kiváló eredménnyel most a kevés jelentkező miatt a bezárás veszélye fenyegeti.
Kousaka Honoka, másodéves diáklány a leányiskolában. Barátnőivel Umi-val és Kotori-val úgy döntenek, megpróbálnak tenni valamit, mielőtt az iskola ténylegesen bezárja kapuit és az elsősök utolsókként hagyják el az épületet.
Honoka sokat töri a fejét, hogy rájöjjön, mivel is tudnának jelentkezőket csábítani az iskolába. Aztán rá kell jönnie, csak egyetlen kiút van a bajból: ha szerveznek egy iskolai bálvány /idol/ csapatot, mivel jelenleg az idol-klubbos iskolák a legnépszerűbbek. Ugyanakkor pedig van egy nagy verseny is, a Love Live, ahol ha sikeresen szerepelnek, minden bizonnyal szereznek maguknak jelentkezőket.
Innentől a három lány mindent megtesz azért, hogy sikerrel járjon. Nyúzzák a Diáktanácsot és az igazgatónőt az engedélyekért, megalapítják a klubbot, rengeteget gyakorolnak. Mikor úgy tűnik, hogy az útjuk nem vezet sehová, csak kudarcot vallhatnak, mégis támogatókra találnak. A csapat kibővül, s végül...
Végül megnyerik a nagy versenyt? Eljutnak egyáltalán odáig? Mi lesz az iskolával? A barátságukkal? Az álmaikkal?

Szereplők

Kousaka Honoka
Vidám, kíváncsi teremtés. Kicsit butácska, együgyű, de nagy szívű és lelkesítő. Ha valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Kishúgával van némi nézeteltérése iskolaválasztás terén, a csapatot egyben tartani se egyszerű, így bőven van gondja, a vizsgákról mit se szólva.

Sonoda Umi
Komoly, megfontolt, szégyenlős lány. Okos és jó sportoló, az íjász klub tagja. Mióta megismerte Honoka-t, azóta elválaszthatatlan barátnők. Jószerivel ő a csapat esze. Reális gondolkodású lány, aki nem hisz a tündérmesékben.
Minami Kotori
Az igazgatónő lánya, visszafogott, kedves, csendes lány, aki sokáig csak sodródik az eseményekkel. Az elválaszthatatlan trió harmadik tagja, aki divattervező szeretne lenni és elkészíti a ruháikat az előadásokra. 



A manga 2012-ben látott napvilágot. Kimino Sakurako írta és Tokita Arumi illusztrálta. Jelenleg 2 kötetes, még futó sorozat, úgyhogy a vége még messze van.
Az anime adaptáció 2013-ban készült el. Kyougoku Takahino rendezte és Hanada Jukki írta és a Sunrise stűdióban készült el. A második évad 2014-ben indult hódító körútjára, ugyanazon szerzők karmai közül. Mindkét évad 13 részes.
2013-ban készült a sorozathoz egy játék és egy 15 perces OVA is.
2014-ben pedig elkészült egy újabb játék és egy új manga. A mangaka ugyanaz, csupán a cím változott: Love Live! School Idol Diary.
Egyszerű történetű, vidám kis történet a barátságról és a kitartástól, tele zenével és tánccal. Könnyed hangvételű, humoros történet, mely kikapcsolódást nyújt mindenkinek.


Megjegyzések