Binbougami ga! – Balszerencse vs Szerencse!

 Binbou-gami ga!
Történetünk fő szála egy jó szerencsével bőségesen megáldott lányról szól. Sakura Ichiko középiskolás diáklány, akinek mindig minden sikerül. Jó családból származik, a teste tökéletes, akárcsak osztályzatai és a fiúk is körberajongják. Akármit tesz is, sikerrel jár. Csakhogy nincsenek igaz barátai és annak ellenére, hogy mindene megvan, magányos.
Nagyjából ekkor bukkan fel életében Momiji, a Balszerencse Istennő. Momiji-t azért küldte a Földre főnöke, hogy elvegye Ichiko szerencséjét. Nem véletlenül választják a Balszerencse Istennők ezt a drasztikus megoldást. Ugyanis főhősnőnk szerencséjének java része másoktól származik. S itt kezd érdekessé válni a helyzet.
Felbukkan továbbá egy perverz pap, aki hol Momiji-nek, hol Ichiko-nak segít, jön egy Kutya Isten, aki egy csöppet őrült és élvezi, ha verik és még egy-néhány istenség. Ichiko osztálytársai se mindennapiak. Találkozunk a fiús Rindou-val, aki szerelmes lesz és megismerhetjük Keita-t, aki négy kistestvéréről gondoskodik, így nem igen foglalkozik a lányokkal.
Balszerencsével lehetséges elorozni valaki szerencséjét, mikor a piszkos mázlista minden helyzetből jól jön ki? Vagy esetleg sikerül Momiji-nek rávennie Ichiko-t arra, hogy ossza szét szerencséjét legalább barátai között? Egyáltalán, az arrogáns és beképzelt Ichiko képes őszintén kimutatni érzéseit? Erről szól ez a rövid anime tengernyi paródiával.
 
Szereplők
 
Sakura Ichiko
Egyedül él egy hatalmas házban. Látszólag mindene megvan, de magányos és nincsenek barátai. Szerencséje akkora méreteket ölt, hogy már az istenek szemét is szúrja, így közbe kell lépniük, ám az arrogáns és beképzelt Ichiko makacsul megy a saját feje után.

 
Binboda Momiji
A szerencsétlenségek szerencsétlensége. Amikor nem Ichiko-nál bujkál egy szekrényben, akkor egy híd alatt lakik. Az ifjú Balszerencse Istennő mindent megtesz azért, hogy célba érjen, ám meggyűlik a baja makrancos kisasszonnyal. Hű társa Mackó.
 
Ranmaru Rindou
Ichiko osztálytársa. Apjával él, aki fiút szeretett volna, így Ranmaru meglehetősen fiúsan öltözik és viselkedik. Erős, határozott egyéniség, aki előbb üt, aztán kérdez.

Tsuwabuki Keita
Ichiko osztálytársa, kinek több kistestvére van, akikről gondoskodnia kell. Komoly, megfontolt fiú, részmunkaidőben dolgozik. Sokat segít Ichiko-nak tanácsaival.
 
A mangát Sukeno Yoshiaki írta 2008-ban, ami 16 kötetes lett. Ebből készült az anime feldolgozás 2012-ben, melyet Fujita Youichi rendezett és Shimoyama Taketo írt. Az animét a Sunrise stúdió készítette, 13 fejezetes lett.

A történet vidám és szórakoztató, olykor mégis komoly. A maga könnyed modorában hívja fel figyelmünket arra, hogy a z életben vannak fontosabb dolgok is a külsőségeknél és bizony, figyelnünk kell másokra is, megosztani velük azt, ami nekünk jutott. Tele van paródiával, kifigurázásokkal, így a szemfülesebbek észrevehetik kedvenceik ruháit, frizuráit is egy-egy pillanat erejéig – pl. Naruto, One Piece, Dragonball, Death Note csak, hogy az ismertebbeket említsem.
Egyszóval ajánlom mindenkinek aki egy könnyed kikapcsolódásra vágyik és nevető görcsre, mert az garantált minden részben!

Megjegyzések