Akame ga Kill!- Akame ga Kiru!


Akame ga Kill!



Történetünk főszereplője Tatsumi, aki két barátjával elindul kis falujukból, hogy pénzt keressenek, és ezzel megmentsék szeretett otthonukat. Útközben azonban elszakad barátaitól és Tatsumi kénytelen egyedül folytatni útját és barátai keresését is megkezdeni. Az út során megküzd egy veszélyes szörnnyel és szerez egy kis pénzt, amivel karrierjét akarja beindítani, mint a hadsereg katonája. A fővárosban találkozik egy lánnyal, aki segítséget ígér neki egy kis pénz fejében. Tatsumi habozás nélkül odaadja minden pénzét a szép Onee-sannak, de sajnos hazugság áldozata lesz. Így kénytelen az utcán tölteni az éjszakát. Azonban egy kedves nemes hölgy megszánja és meghívja, hogy töltse náluk az éjszakát. Tatsumi cserébe beáll a család testőrségéhez, az őrök pedig igen érdekes dolgokat mondanak neki. Egy Night Raid nevű orgyilkos szervezetről mesélnek neki, akik a gazdagabb nemeseket veszik célpontba. Nem is kell sok, hogy megjelenjen a család kastélyánál a hírhedt csapat. Az őrök nem jelentenek túl nagy gondot számukra és Tatsumi sem bizonyul ellenfélnek és megkezdődik a vérontás. Tatsumi azonban felismeri az egyik gyilkost, a szép Onee-san személyében, aki ellopta minden pénzét. Elmagyarázzák a fiúnak, hogy ez a család nem épp a jó oldalon áll és nem kedvességből invitálták a kastélyba. Végül már csak azon kapja magát, hogy ő is a Night Raid tagjává válik és beáll orgyilkosnak… A történet során folyamatosan ismerhetjük meg a főszereplőink múltját.



Szereplők:




Tatsumi:

Főszereplőnk, egy kicsit naiv, barátságos, jólelkű szereplő. Őszinte mosolya van. Elszántan küzd az igazságért. A csapatban zöldfülű, ezért (eleinte) nincs Birodalmi Fegyvere.

Akame:

Címszereplőnk. Zárkózott lány, nagyon erős tagja a csapatnak. Szemrebbenés nélkül képes ölni, ezért néhányakban megfogalmazódhat a kérdés: Ez a lány robot? De meg is gondolják magukat, gondját viseli társainak, de nem mutatja ki érzelmeit. Profi harcos egy vágással ölő kardjával, Murasame-val. Ezek mellett nagyon nagy az étvágya, de ez meg sem látszik rajta.

Kurome:

A Jaegers tagja

Akame húga, akiről majd kiderül, hogy milyen szeretetet táplál nővére iránt. Ugyanakkora étvágy jellemzi őt is. Viszont ő kimutatja érzelmeit, barátságos, jól kijön a többiekkel. Elszánt, félelmetes a Teiguja, Yatsufusa az általa megölt élőlényeket képes irányítani, mint a bábokat.

Leone:

Jó fej, barátságos, nem hagyja üresen a sörös korsót sem. Magas és szép lány, nagy mellekkel, amelyekkel előszeretettel molesztálja Tatsumit. Viszont harcban, vakmerő és karakteres (bár ez előbb is elhangozhatott volna). Teiguja, Lionel használata közben negyedrészt oroszlánná változik, ezáltal hatalmas erőt és ösztönöket kapva.

Bulat (Aniki):

Nagyon edzett, izmos srác. Senkit ne tévesszen meg, hogy meleg, ahhoz képest egy nagyon erős személyiség. Emellett félelmetes közelharcos az ellenfél számára. Ő a csapat legidősebb tagja. Birodalmi fegyvere Incrusio, egy majdnem áthatolhatatlan páncél, melyet egy hatalmas, bármihez alkalmazkodni képes szörnyből(sárkányból) készítettek.

Mine:

Számomra az egyik legszerethetőbb szereplő. Rózsaszín ruhájával és hajával aranyosan néz ki, viszont nagyon elszánt, harcra kész. Mellette egy rossz szó is életveszélyes lehet, ami jelleméből adódik. Birodalmi fegyvere Pumpkin, egy nagy (mesterlövész, minigun, „rakétavető”, stb.) puska, melynek ereje használója állapotától függ .

Lubbock:





Perverz, nagyképű, szimpatikus. Jó fej karakter. Bár néha úgy viselkedik, mint egy idióta, de (nyilván) nem az. Ő is elszánt, de nem az erejével, hanem a taktikájával segíti a csapatot. Teiguja egy igen erős, sokoldalú „dróttekercs”, Cross Tail. Igen sokoldalú fegyver, taktikázásra való és kell ügyesség a használatához.

Sheele:

Kedves karakter. Emellett viszont ügyetlen, s nem túl okos. De nincs elveszve, a gyilkolást tökéletesen végzi, ebben ütőképes tagja a csapatnak. Teiguja Extase egy mindent vágó, hatalmas olló, amin semmi nem hatol át.

Esdeath:

A Jaegers vezetője, aki egyfajta ütőkártya a birodalom kezében. Magas és szép nő, aki a húszas éveiben jár. Egy igazi szadista, élvezi az ölést. A harc az élete, amíg ebből nem fogy ki, remekül érzi magát. Ezzel szemben a beosztottjainak szívén viseli a sorsát, s hisz benne, hogy egyszer megtalálja igaz szerelmét Teiguja, a Demon’s Extract a világtörténelem egyik (ha nem a leghatalmasabb) fegyvere. Egy szörny vére folyik a használója ereiben, a jeget képes kedve szerint használni.

Najenda:

Nagyon magabiztos, nyugodt, precíz vezetője a Night Raid-nek. Nagyon karizmatikus vezető, akit a tagok egyaránt tisztelnek. Korábban, birodalmi tábornokként tudatosult benne,  hogy el van veszve a birodalom, így hát az illegális, de sokkal hasznosabb módját választotta a jó szolgálásának. Teiguja az emberi alapú Susanoo egy nagyon hatásos defenzív Teigu, aki ráadásul nagyon jól főz.

Bols:

A Jaegers tagja.

Ránézésre egy félelmetes, goromba sorozatgyilkosnak néz ki, de ez egy ’maszk’. Legbelül félénk, visszahúzódó természetű, ugyanakkor nagyon kedves, megbízható, emellett nagyon jól főz (igen, Ő is). A legnagyobb hibája az animében, hogy rossz oldalon áll. Teiguja egy nagy lángszóró, Rubicante.





Egyéb infók:


Az animét Tomoki Kobayashi rendezte, Makoto Uezu írta, a White Fox és a C-Station stúdiók adták ki. Zenéjét Taku Iwasaki szerezte. Japánban 1014 júliusának 6-ától-december 14-éig láthatták a Tokyo MX, MBS, BS11, AT-X csatornákon a 24 részt.
Esetleges SPOILER manga olvasóknak:
Az anime a 3/4 részétől teljesen eltér a manga változattól, ami még most is megy.



Saját vélemény:


Az egyetlen negatívum, hogy nem lettek kihasználva a karakterek. Például egy jónak ígérkező karaltert egyből a kukába dob az anime, úgy, hogy idő sincs megismerni.

Ettől függetlenül nagyon tetszett, erős jellemek, nagyon sajátságos csatajelenetek és egy rendkívül lenyűgöző alternatív világ. Ezt annak ajánlom, akit nem izgatnak a levágott fejek, nem veri be a képernyőt, ha meghal egyik kedvence.

Megjegyzések