Gosick-Goshikku








Gosick

Illúzió, megoldhatatlan rejtély vagy csak a valóság némi trükkel elfedve? Eme nagyszerű animében rengeteg legenda talál „megoldásra” egy alternatív világban.

1924-ben Kujo Kazuya, mint japán cserediák érkezik a Saubure beli Szent Margit Akadémiára. Nehéz beilleszkednie, ugyanis túlságosan hasonlít az iskolában terjengő kísértethistóriák egyik alakjára. Így megy ez, amíg egyszer csak találkozik a könyvtár tetejében lakó Victorique-val, sőt még utána is. Nem a legjobban jönnek ki egymással, és a páros vonzza a bajt. Akarva-akaratlan belekeverednek kisebb nagyobb rejtélyekbe, amiket később meg is fejtenek, a történet során mi is törhetjük a fejünket és szépen lassan végigkövethetjük a két főszereplőink lassan kialakuló ám szoros kapcsolatát.



Szereplők



Kujo Kazuya

Férfi főszereplőnk, ki fekete hajú, szemű, nem kimondottan alacsony, japán fiú. Ő a „tavasszal érkező fekete kaszás” ezért nem sok barátja van az iskolában. Egyedül Victorique nem tartja a távolságot. Először nem tetszik Kujo-nak az arrogáns hozzáállása, de később védelmezi és életét is képes lenne a lányért odaadni.



Victorique de Blois

A női főszereplő, alacsony, földig érő szőke-majdhogynem aranyszínű- haja és zöld szeme van. A könyvtár tetejében él, mint titokzatos „arany tündér”, „szürke farkas”. Rengeteg tudással, bölcsességgel rendelkezik, amelyet fel is használ a rejtélyek megoldására. Úgy tűnhet, hogy csak szolgálóra van szüksége, bár barátra és társra is számít Kujo személyében.



Grevil de Blois

Victorique bátyja, a tetvére által megoldott bűnügyek megoldójaként tetszeleg a nyilvánosság előtt, mint „Grevil de Blois a hős nyomozó”. Érdekes hajviseletével egyből felkelti az ember figyelmét. Azt hihetnénk. hogy semmi testvéri szeretetet nem táplál húga iránt, viszont ennek az ellenkezője igaz.



Avril Bradley

Ő is cserediák, akár csak Kujo, viszont Nagy-Britanniából érkezett. Pont ezért könnyen megtalálják a közös hangot. Szép lány, szőke, rövid haja van, kék szeme. Többet érez főhősünk iránt, mint barátság. Ő jelképezi Kujo számára az egyetlen iskolai kapcsolatot, ha nem számítjuk a kalandos történeteket Victorique-val.

Egyéb

A 24 részes sorozatot Hitoshi Nana készítette, Mari Okada írta és a Bones stúdió jóvoltából került többek közt a TV Tokyo adásába 2011. január 7. és július 2. közt. Azonban 11 rész után került sor a Tohoku földrengésre és szökőárra.

Ezután viszont tovább ment az anime.

A kazuki Sakuraba által írt manga verziója öt éven keresztül (2008. Jan-2012. Máj) készült /ez természetesen az eredeti manga/.



Vélemény





Azt hiszem, az anime igazán valóság-, korhűen mutatja be a két világháború közti Európát egy alternatív világhoz képest is. Ezért külön dicséret a készítőknek.

Ügyesen elkészített, felépített nyomozós sorozat igazán érdekes rejtélyekkel, gyilkosságokkal. Viszont ezeknek a megoldása egyáltalán nem ilyen érdekes. Ezek végigkísérik az animét a valódi történetet nem elhanyagolva.

Érdemes még megemlíteni a szerethető karaktereket és azt, hogy nem sírtam még anime végén, de a Gosick elvette ezt a fajta „szűzességem”.

Megjegyzések