Kantai Collection

~A tenger harcosai~




Egy nap a tengeren egy új furcsa flotta jelent meg.Mivel a tenger mélyéről támadtak fel az emberek csak úgy hívták őket hogy a "Mélységiek".Az új flotta egyhamar átvette az uralmat a tenger felett, így kitaszítva onnan az embereket.Csak egy dolog képes felvenni velük a harcot ,a Flotta lányok.Ők akikben a múlt század  csatahajóinak lelke lakozik meg van az erejük ahhoz, hogy elpusztítsák a Föld színéről a Mélységieket.Mind két félnek fel van szerelve a Romboló hajóktól kezdve a Szuper csatahajókig, de ebben a harcba az győz akinek erősebb a lelke és az akarat ereje.

A történet egy múltbéli vissza emlékezéssel kezdődik amiből megtudhatjuk, hogy miért is harcolnak  a Flotta lányok.Majd az ízelítő után eljutunk a lányok főhadiszállására ahol megismerkedünk az újonc Rombolóval Fubuki-val és a flotta többi tagjával.Mindenki örömmel fogadja az újoncot, és nagy kíváncsisággal ,hogy mire is képes a Különleges Romboló lány.A dolgok nem mennek neki túl egyszerűen hisz még sosem harcolt a tengeren, de amit megérkezett kis idő múltán ki kellett mennie a nyílt vizekre és meg kellett vívni a csatát az ellenséggel. Fubuki látva hogy mennyire le van maradva a többiektől erősen dolgozott, hogy minél hamarabb eljusson arra a szintre amin a társai vannak,és ne hátráltassa a nála sokkal képzettebb "hajókat".De sajnos a lány pont rosszkor érkezett, mert a Tengerészeti Kerület kemény harcokat vív a Mélységiekkel és már folyamatban van az FS hadművelet, amely szerint elpusztítják végleg az ellenséget a bázisukkal együtt.A hadművelet miatt a Truk szigetekre kell át települniük ahol már várja őket a szuper titkos legerősebb csatahajó, Yamamoto. De a sors nem könnyíti meg a lányok dolgát, amit elhagyják a régi bázist porig rombolják a Mélységiek, és a Flotta lányok vezetője az ismeretlen Tengernagy eltűnik a romok között, míg az ott rekedt lányokat próbálja kimenekíteni.A Tengernagy az újjáépítések alatt sem kerül elő, csak a füzete amibe beleírta az egész haditerv menetét.Így a lányoknak egyedül kell megküzdeniük a Mélységiek ellen és ebben támaszuk csak egy apró füzet lesz.

Szereplők




Nagato és Mutsu
(balról jobbra)
A főhadiszállás két csatahajója. A Tengernagy jobb keze Nagato .Ő értesít mindenkit a Tengernagy utasításairól és Ő irányítja az egész Tengerészeti Kerületet.Erősnek és érzelem mentesnek mutatja magát,de legbelül Ő is egy nő tele érzelmekkel.Az ő segítője Mutsu aki mindig tudja hogy érez a főnöke és képes felszínre csal néhány mosolyt és arc pírt.


Oichi és Kitakami
(balról jobbra)
A két könnyű cirkáló.Testvér hajóként sülve főve együtt vannak és elválaszthatatlanok,de ha egyszer mégis külön flottába kerülnek nehezen küzdenek meg a leggyengébb ellenséggel is.Oichi aki fülig szerelmes Kitakami-ba. Nagyon ellenszenves azzal megzavarja a szerelmével töltött időket (azaz mindenkivel XD).És Kitakami a mindig hígat lány aki valószínüleg tud a társa érzelmeiről de nem mindig reagál rá kellő képen. 



Yudachi és Mutsuki
(balról jobbra)

Romboló hajóként szolgálnak.A két lány lesz Fubuki első barátja.Yudachi akinek egy mondatából sem hiányozhat a "Pio" elég gyerekesen viselkedik de az újratervezése után egy erős érett hölgy lesz. Mutsuki legjobb barátja elvesztése után nehezen épül fel de főhősnőnknek köszönhetően helyre jön és ezek után lesz Fubuki lesz a mindene.


Inazuma,Ikazuchi,Akatsuki és Hibiki
(balról jobbra)

Röviden az Akatsuki testvérek.Úgy szint ők is Rombolok.A bázis legfiatalabb és legaranyosabb tagjai.Mindent megtesznek azért hogy hölggyé váljanak.Mivel Akatsuki a legidősebb ő vezeti a testvéreit akikkel egy flottát alkotnak.Ikazuchi a második testvér aki úgy véli hogy ő vigyáz a testvéreire mert a nővére ügyetlen. Inazuma a kedves tesó aki mindent magára vállal hogy a két nővére ne vitázzon annyit. És végül Hibiki aki egy ideig az Oroszoknál volt ezért gyakran használ orosz szavakat, ő a legkisebb és a legcsendesebb testvér.


Kirishima,Hiei,Kongo és Haruna
(balról jobbra)

Az Angliából érkezett nehéz cirkálók.A három kisebbik testvér odáig van a nővérükért Kongo-ért és mindent megtesznek hogy rájuk figyeljen és büszke legyen.Az idősebbik pedig él-hal a hadnagyáért.Túl sokat nem tudunk meg a lányokról csak Kongo-ról aki angliai származása miatt gyakran felvág a flotta többi tagja előtt angol tudásával.És Kirishima a csapat esze akinek lesz egy kis összetűzése az Első Hordozó csapat egyik tagjával ,amiért Ő kicsit kisebb rangú és ezért lekezelően viselkednek vele.

Jintsu,Sendai és Naka
(balról jobbra)

A szintén Romboló testvérpár nagyon eltérő személyiségekkel.Naka aki mindig a középpontban akar lenni,Jintsu a csendes testvér aki a Torpedó lányokat vezette mielőtt fel nem oszlatták azt és végül Sendai aki imád éjszaka harcolni.Ők hárman segítenek a legtöbbet Fubuki-nak a fejlődésben.


Akagi és Kaga
(balról jobbra )

A Tengerészeti Kerület legjobb nehéz cirkálója.Rengeteget eszik vagyis...rengeteg üzemanyagot fogyaszt de annál jobban harcol.Ő lesz Fubuki példaképe többek között miatta akar erőssé válni.Nagyon erős és kedves jelleme van és bármit megtenne a barátjai biztonságáért.És társa Kaga aki kissé beképzelt és ellenszenves mindenkivel csak Akagi-val nem, de idővel törődőbb Flotta lánnyá válik.


Fubuki
(balról jobbra :D)

Az újonc lány a Bázis Különleges Romboló "hajója".Eleinte esetlen de a sok segítségnek és a Tengernagy belé vettet hite miatt erős Flotta lánnyá válik.Kedves és kitartó jellem aki bármit megtesz hogy a céljait elérje.


Vélemény

Az elején elég megjátszottak voltak az érzelmek mindent túl dramatizáltak és ez nekem nagyon nem jött be.Oké hogy egy "háborús" anime amibe bármelyik percben elveszítheted a társad de inkább koncentrálhattak volna a harcra mert bár jó csaták voltak nem éreztem olyan komolynak őket, de a végére befejezték a túláradó érzelmek átadását és egy egész jó animét sikerült összehozniuk.Az ábrázolás elég részletes volt tetszett hogy a fegyvereket ilyen részletesen megrajzolták és hogy volt neki egy kis háborús feelinge is.Az opening nekem személy szerintem nem tetszett,semmi nyomos indokom nincs rá csak nem az én stílusom.Az ending már jobb volt és akik ezt össze hozták  Hiroshi Usami, Kaori Okoshi és Mochio Okamiya. Öszzegezve egy érdekes anime amit olyanoknak ajánlok akik szeretik az ilyen háborús animékt és nem riadnak vissza egy ki ecchi tartalomtól sem ;).

Megjegyzések