Paradise Kiss avagy egy tini lány élete





  Mindenki volt már úgy, hogy azt érezte, túl sokat várnak el tőle, és ki kell törnie a kérések gátjaiból. Ilyenkor mit teszel? Elmész barátaidhoz? Megsértődsz és duzzogsz? Vagy leülsz, és megteszed azt, amit kérnek tőled? A főszereplőnk ilyen lány, és élete másról sem szól, mint a tanulásról, míg nem találkozik egy kis csapattal, és az élete színesebb lesz, mint életében valaha.


  A lány akiről a történet szól Yukarinak hívják, bár hamar megkapja a Caroline becenevet újdonsült barátaitól. Hiszen végre vannak azok is, akik modellnek kérik fel a vékony, ámde magas Yukarit. Ezután az élete a feje tetejére áll, hiszen új dolgokkal ismerkedik meg, életét egy koszos régen kocsmának használt helyen fogja tölteni, ahol nem csak modell lesz.

  Mivel ez egy josei manga, nem hiányozhat belőle a szerelem sem: Yukari és George kapcsolata mélyebb lesz, mint hisszük, igazi szerelmet láthatunk, az eddigi plátói kapcsolatokkal ellentétben, de megfigyelhetjük a gyermeki barátságból lett szerelmet is. Mindegyik más és más, mégis mindegyik szereplővel tudunk azonosulni kicsit.

Szereplők:



Yukari (Caroline):

  Egy átlagos lány volt, amíg nem találkozott a csapattal, majd felfordult az élete, és nem csak a Paradise Kissnek fog modellkedni. Kedves, és emberi karakter, aki a mű végére kitör a szülei által állított korlátok közül.



George:

  Átlagosnak nem mondható, macsó férfi, aki nem tagadja biszexualitását. Amit akar, azt megvalósítja, emellett pedig igazi művész, aki nem hagyja, hogy élete bármely részében ne legyen jelen a „munkája” Ő szabta Isabell ruháit is.



Miwako:

  Elsőre egy loli kislánynak tűnik, akire ha ránézünk cukorbetegek leszünk. Minden aranyos jelzővel rendelkezik, de az ő múltjában is találunk rosszat egyaránt. Főleg a nővére cége az, ami befolyásolja, mert ő is sikeres akar lenni, emellett Nagasével való kapcsolata is sok bonyodalmat hoz a történetben.



Nagase:

  Egy rocker srác, akinek bandája is van, és aki talán a legellenszenvesebb karakter. Ami a szívén az a száján karakter, mégis a maga módján meg lehet érteni az indíttatásait. Miwako a legféltettebb kincse, és sokszor csinál olyan dolgokat vele nyilvánosan, ami miatt Yukari (és más normális ember) elpirul.



Isabell:

  Születési nevén Yamamoto, aki egy férfi testben ragadt nő. Nőként öltözködik azóta, hogy George megvarrta neki az első ruháját, nagyon kedves, ő a csapat kedves, gondoskodó anyukája.  



   Maga a történet fizikailag a ruha elkészítését láthatjuk a modell kiválasztásától a bemutató következményeiig, de mégis láthatjuk, ahogy Yukari egyszerre felnő, illetve a vidám csapat szomorú történeteit is. A történet vége nem teljesen boldog, bár Yukari élete jól fog alakulni, mégis a történet szomorkás hangulatot fog árasztani.

  A manga rajzolása nagyon szép, részletgazdag, olyan, ami jellemző Yazawa Ai-ra, de emellett érdemes megnézni az animét is, ami nem csak a színekben ad többet, de mozgásban és hangokban is. Egy igazi Yazawa műből nem hiányozhat a zeneiség, még akkor is, ha ebben a történetben a divat az összekötő kapocs.

  Ami furcsa lehet, az az, hogy aki előbb látta a Nanát, annak azok a karakterek és jellemek fognak visszaköszönni. Ilyen a George-Yassu párhuzam is, vagy Nagase-kicsi Shin közötti, ami a mangában érződik legjobban (mintha csak Nagaséről másolta volt Shint) Ha valaki ezen nem akad fent, akkor biztos, hogy egy remek élményben lesz része.

  A történetet Yazawa Ai alkotta, 1999-2004 között, és összesen 5 kötet számlál a manga. Az anime összesen 12 részes, amit érdemes megnézni a szép színek, na meg zene miatt is, illetve készült belőle egy live-action is, ami szintén megtalálható már magyar felirattal, mint az anime is. Magyarul a mangának sajnos csak 23 fejezete van fent (kicsivel több, mint 2 kötet)

  Ez valamennyire egy romantikus manga, mégsem az jut az ember eszébe róla, hanem a célok, az élet, és a fejlődés. Yukarinak is sokat kellett fejlődnie, és másnak is a mű kapcsán, ezért ez főleg lányoknak ajánlott, egy bizonyos kor felett. És hogy miért egy kor felett? Az csak a mangából fog kiderülni...

 

Megjegyzések