Fullmetal Alchemist színfalai mögött - Sono Kanpeki Sekai



 Mindenki által ismert Fullmetal Alchemist, de a legtöbb doujinshije már annyira nem lett híres. Most bemutatok egy doujinshit, és remélem tetszeni fog mindenkinek, aki nagy FMA fan, és annak is, aki még nem az.

  A one-shot több apróbb történetet is tartalmaz, amiben az első Roy Mustang kesztyűjének rövid történeté és a kézműves alkímia pozitívumai is bemutatásra kerülnek. A második történetben Mustang keze megsérült, ezért nem tud alkímiát használni, vagy mégis?
  A következő történet egy négypaneles manga, ami a növénytermesztésről, és más alkímiáról szól. Ezután tanúi lehetünk Hughes kislányának képeiről szóló eszmecserének, ami már újra manga formátumban lesz, a következő történet pedig Al és Mustang harca lesz.
  Majd láthatjuk hogyan „nő” meg Ed, és hogy esténként mire „használja fel” Al-t, na meg hogy hogyan akar nagyra nőni tej ivás nélkül.
  Egy-egy történet egy-két oldalt tesz ki, és ehhez még kapcsolódnak egy-egy egész alakos képek (pl Winrey-ről, vagy Edwardról) ezért összesen 21 oldalas ez a 2004-ben készült doujinshi.  Magyar fordítása olvasható AnimeAddicts-on.
  A kis szösszenetek nagyon viccesek, és teljes mértékben hihető, hogy ez akár  mangában is benne lehetett  volna. Érdekes az is, hogy rengeteg szereplőt vonultat fel a manga, amitől még jobb, emberközelibb lesz azoknak, akik szeretik az eredeti művet.
  A rajzolása alkalmazkodik az eredeti mangáéhoz, néha túl sok chibit használ de ez csak viccesebbé teszi. Ami kicsit mássá teszi, az a négypaneles felosztás, de ettől függetlenül igazodik az eredeti mangáéhoz.
  Nagyon üdítő volt egy ilyen doujinshit olvasni, egyik kedvencem lett az első (és leghosszabb történet) aminél nekem rögtön az ugrott be: Ishida a színfalak mögött erre tanította Mustangot. Mindegyik történet után valami hasonló vicces gondolat juthat az eszünkbe, emiatt érdemes mindenképpen elolvasni. 

Megjegyzések