A kezdetek kezdetén! - Shaman King Zero


A manga több karakter múltjába enged bepillantást, hogy megtudjuk mi motiválta a fiatalokat arra, hogy Sámán Királlyá váljanak. Vagy legalábbis megpróbálják a családi nyomás mellett.
Az első történetben a mindig álmodozó Yoh-val találkozunk, aki a vasúton egy már régóta várakozó lány szellemével lóg együtt. S, sehogy se érti, miért vár a lány már 50 éve egykori szerelmére, de jobb lenne, ha menne, mielőtt a nagyapja küldi tova. Ám a lány makacs, s hűségesen vár, míg Yoh megérti a helyzetet, s cselekszik.
A második történetben a Tao családdal találkozunk, ahol összefuthatunk az előző fejezet egyik szereplőjével, s Ren-nel (Len) is. A fiú feladata egyszerű: elpusztítani néhány száz szellemet, hogy érzelmeit eldobva szívét megfagyassza. Se jó ez? Ki lesz így a győztes? Ezen töpreng Ren.
Ezután feljutunk északra, ahol Horokeu-val (Trey) és Pilika-val ismerkedhetünk meg közelebbről. A fiatalok faluja környékén gátat építenek, minek következtében a víz elmossa majd jelenlegi lakhelyüket. Horokeu ennek nem örül, nem is ért vele egyett. Egy városi lány, Damko próbálja megvigasztalni, és tovább hajtja előre, álmai felé, mivel a fiú jelenlegi békéjét összetöri a modern világ.
A következő szereplőnk Lyserg, aki Hao-nak (Zik) hála árva lesz, új otthonra talál egy grófnál. A fiú és szobatársa, Watt, nyomozóirodát szeretnének alapítani, hogy Lyserg csiszolhassa sámán tudományát. Engedélyt kapnak rá, ám mint kiderül, a gróf  a maffiával együtt dolgozik, s megöli Watt-ot. A fiú szelleme figyelmezteti Lyserg-et a veszélyre, ám nem egészen úgy alakulnak a dolgok, mint azt a kereső-sámán gondolná.
Míg az utolsó fejezetben megismerhetjük Hao (Zik) bandáját, még a Bajnokság előttről. Nem messze a várostól, a folyó partján élnek, pénz és a társadalom szabályai nélkül… Chokorabu Makudaneru alias, Jocó, persze ezt nem bírja szó nélkül hagyni és háborog a dolgon. Ráadásul, ő nem kapott külön fejezetet. De mit szól mindehhez Anna, aki szintén csak most kapott egy pár képkockát?

A mangát Takei Hiroyuki készítette, 2011-ben. 5 fejezetes, olvasható az AnimeAddicts-on. A karakterek hűek az eredeti történethez, s jobban megismerhetjük őket a mű által. S már is kiderül, ki miért döntött úgy, hogy ha törik, ha szakad, megnyeri a Bajnokságot.

Megjegyzések