Otakuból shoujo hercegnő - Moe Kare!



  Te is álmodoztál már arról, hogy egy napon megtalál a shoujo herceg és fehér mustangon elvisz a kastélyába? Hát igen, szép álom, de keveseknek sikerül, Hikaru mégis megtalálja a hercegét, és egyből rögtön kettőt.
  Hikaru mindig arról álmodott, hogy egy shoujomanga szereplője legyen, és egy ilyen ábrándozás közepette megjelenik egy férfi, aki megmenti. Hát nem egy igazi álom? Persze a pasi rögtön kiábrándítja, mikor megcsókolja, majd otthagyja. Ezután, Hikarut elhívják egy csoportos randira, ahol találkozik a perverz herceggel… vagy mégsem?
  Kiderül, hogy két ugyanolyan férfi létezik, és ha ez még nem lenne elég, mindkettő Hikaru kegyeiért harcol. A perverz herceg, Arata, nem is olyan bunkó, mint elsőnek tűnik, Takara pedig kedves és törődik vele, mint egy igazi férfi.
  Ez eddig igen nagy klisé lenne, ha a történet csak ennyiből állna, de sok akadály is lesz szereplőink előtt, mint egy baleset, vagy éppen Hikaru váltakozó érzelmei.
Szereplők:
Hikaru:
Ügyetlen, nem túl eszes, de aranyos szereplő. Hogy miért vonzódnak hozzá a férfiak, azt senki se tudja, hiszen „lapos” és semmiben sem jeleskedik.

Arata:
A történet elején igazi perverzként mutatkozik be, de igazából csak egy átlagos rosszfiú, aki nem tudj kifejezni érzéseit. Hikarut csak kiscsibémnek hívja.


Takara:
Kedves, aranyos, okos, sportos, jól néz ki, mégis visszahúzódó. Kell ennél jobb pasi? Aligha!


Ami:
Egy kedvesnek nem mondható lány, aki szerelmes Takara-ba. Később egy baleset áldozata lesz, mikor megmenti Takara-t. Innen kezdődnek a történetben a bonyodalmak is.

  Talán ebből a szereplőleírásból is látszik, hogy a karakterek eléggé sablonosak. Ez eléggé zavaró, hiszen pont emiatt sok dolgot előre tudhatunk, és ahol őrlődünk kellene, hogy most mi lesz, ott csak olvasunk tovább. Ami furcsa benne, hogy az elején viszonylag jó karaktereket épített fel a mangaka (mint Arata rosszfiúsága, aki akkor tényleg rosszfiú)
  A manga eredetileg shoujo lehet, de rengeteg benne az ecchis rész. Szintén eleinte jól illeszkedik a történetbe, de a végén már csak a semmi értelme fanservice marad. Emellett jellemző, hogy minden klisét kihasznál a mangaka, emiatt sokszor ellapul a történet és a nem létező karakterek is.
  A manga 7 kötetes, a mangaka Go Ikeyamada, akinek sok történetet köszönhetünk. A mangaka is szereti a crossovert, ebben a kötetben például felbukkannak a Get Love szereplői. A manga 2005-2006-ban készült.
  Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, aki szép rajzokat akar látni (az vitathatatlan hogy szép, bár sok egyszerűbb, nem annyira tökéletes rajzzal is büszkélkedik) vagy csak egy aranyos történetet szeretne olvasni. Cuki, aranyos, és édes, ez elmondható a történetről, és pont ezért talán nem is olyan rossz.

Megjegyzések